Indesit sponsorluğunda Kahramanını Destekle tüm coşkusuyla devam ederken, Milano’da İtalyan yemeklerini tatmanın hayalini kuruyorum. En az bizim kadar sevdiğim bir mutfağı denemek gerçekten güzel olur 🙂
Tabii bir yandan da hayal kurarken bir yandan da bu mutfak hakkında araştırma yapıyorum. Son zamanlarda gözüme çarpan bir şey çikolata pişirme oldu.
Bize göre tamamen farklı görünse de çikolatalı ekmek klasik bir İtalyan tarifidir ve orijinal adı “Pane al Cioccolato” dur. İtalya’da bu ekmeği gorgonzola veya marscarpone peyniri ile servis ederler.
Hamuru yoğururken bile sonunda ortaya çıkacak güzelliği hissediyorsunuz 🙂 Kahve, süt ya da şarap ve enfes peynir eşliğinde servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler (Çikolatalı Pane)
- 4 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao veya 4 yemek kaşığı sıcak çikolata tozu 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 1 paket instant maya 1 su bardağı + 2 parmak eksik 1 su bardağı ılık sudan (300 ml) 1,5 çay bardağı damla çikolata
Hamuru birleştirmek için:
- Yarım su bardağı un
Sürmek için:
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Çikolatalı ekmek tarifi (çikolata pane) nasıl yapılır?
4 su bardağı unu derin bir karıştırma kabına alın. Pudra şekeri, tuz, sıcak çikolata tozu, instant maya ve tereyağını ekleyin. Ilık su ekleyin ve iyice yoğurun. Elastik ve hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamuru un masasına yerleştirin. Ele yapışmayan hamuru ara sıra çikolata parçaları ve un serperek yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün ve iki somun yapmak için elinizle çevirin. Hafif yağlanmış tepsiye alıp iki saat mayalanmaya bırakın. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika, mayalı ekmek hızla kabuk oluşturana kadar pişirin. 10 dakika sonra fırın ısısını 190 dereceye düşürüp 20-25 dakika daha pişirin. Soğuyan ekmeği tel ızgara üzerinde dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]