Sakızlı Kek Turtası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Son zamanlarda o kadar çok işle uğraşıyorum ki resmen strese girdim. Her şeyi kuralına göre yapmayı sevenlerdenim ama hadi ama bu benim çabam değil. Aptal hatalar her zaman olur. Arada bir kızıyorum. İki stresli günün sonunda, kendimi sakinleşmek ve içimi rahatlatmak için kek hazırlarken buldum.

Ne zaman zihnimi boşaltmak istesem tüm enerjim pişirdiklerime gidiyor ve pişirdiklerim duygularımı yansıtıyor. Bunu pastamın görüntüsünden ve malzemelerinin çeşitliliğinden anlayabilirsiniz 🙂

Dürüst olmak gerekirse, bu pastaya ne isim vereceğimi bilemedim. Tam olarak pasta sayılmaz ama içindeki damla çikolata sayesinde pandispanya da sayılmaz 🙂 Pastada kullandığımız süt ve yoğurt yok o yüzden biraz pandispanya gibi oldu 🙂

Pişerken kullandığınız kalıp sayesinde yüksek ve havadar bir kek gibi göründüğü için çikolatalı ve sakızlı kek diyelim.

Sosumda ve pandispanyamda kullandığım sıvı damla sakızı MastihaShop’tan.

Krem şantiye eklediğim portakal Portakalbahcem.com’dan.

Kullandığım kek kalıbı yeni açılan Tuzlikbiberlik.com’dan sizler için 🙂

Rengini, dokusunu ve katmanlarını o kadar beğendim ki slayt almadan önce alabildiğim kadar fotoğraf çektim 🙂 Pasta kadar güzel olan gün ışığının da doğal ve sıcak fotoğraflarda etkisi var tabii 🙂

Bir parça kek yedikten sonra dünya bana daha güzel geliyor 🙂

Bu kek kalıbını satın almak isterseniz Tuzluk ve Biberlik online mağazamızdan hemen sipariş verebilirsiniz.

Not: Kek gibi sade yapacağım derseniz çok kuru olur o yüzden bir su bardağı süt ekleyip unu biraz artırmanızı tavsiye ederim.

Aşk…

Sakızlı pasta tarifi malzemeleri

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 100 gram pastacı margarini (oda sıcaklığında) 2 su bardağı un (silme) 3 yemek kaşığı sıvı damla sakızı Çay bardağı damla çikolata 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

Kakao soslu sakızı hazırlamak için:

    1 paket kakao (25 gr) 1 çay bardağı toz şeker 3 çay bardağı su 6-7 yemek kaşığı sıvı sakız 2 yemek kaşığı un

arasında:

    1 paket krem ​​şanti 1,5 çay bardağı soğuk süt, isteğe bağlı 1 portakal, küp şeklinde doğranmış

Sakızlı pasta tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri mikserle yüksek devirde kar gibi olana kadar çırpın (şeker tamamen eriyip beyazlaşacaktır). Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Her şey tamamen karıştığında sakız ve vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Son olarak çikolata parçacıklarını ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. Bir kek kalıbını biraz bitkisel katı yağ ile yağlayın ve içine un serpin. Kalıbı ters çevirerek fazla unu dökün. Kek karışımını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişen keki soğuması için bir saat dinlendirin. Tüm sos malzemelerini küçük bir sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşan kakaolu sosu kenara alın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve resimde görüldüğü gibi dikkatlice kesin. Hazırladığınız portakallı krem ​​şantiyi her kata dikkatlice sürün. Tüm katlar bittiğinde üzerine ılık kakao ve damla sakızı sosu serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın