medyauzmani.com

Kerevizli patates graten – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Günaydın sevgili arkadaşlar,

Güzel ve hareketli bir hafta sonundan sonra bu sabah 6:00 gibi uyandım. Buna neyin sebep olduğunu bilmiyorum ama uykusuzluğa rağmen inanılmaz derecede dinlenmiş olarak uyanmaya başladım. Açıkçası bu konuda bir şikayetim yok 🙂

Aslında kereviz tariflerime bir yenisini ekleyeli bir haftadan fazla oldu. Bu tarif kerevizi daha çok sevmemizi sağladı. Daha önce kerevizi püre haline getirip garnitür olarak servis etmiştim. Bu sefer graten olarak ama çok ince detaylarla uğraşmadan hazırladım. En azından sebzeleri ince ince kıymak zorunda kalmadım 🙂 Büyük doğradım, fazla malzemeyi ekledim ve püre haline getirerek büyük parçalar haline getirdim.

Bu arada grateninize ekstra lezzet katmak istiyorsanız sebzeleri su yerine sütte haşlayabilirsiniz.

Daha önce fırında hazırladığımız birçok sebze tarifi oldu. Pratik tarifler kategorisinde de bulabilirsiniz.

Alternatif olarak ikisini seçtim. Labneli kabak ve patates graten tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Herkese harika bir hafta diliyorum.

Aşk…

Kerevizli patates graten için malzemeler

    2 orta boy patates (350 gr) 1 kereviz (300 gr) 1 diş sarımsak 6 yemek kaşığı krema 1 yemek kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri Tuz ve karabiber 1 tutam hindistan cevizi

Kereviz tarifi ile patates graten nasıl yapılır?

Patatesleri ve kerevizi soyun, yıkayın ve küpler halinde kesin. Geniş bir tencereye kaynar suyu ekleyin, önce kerevizi ekleyin ve 1 dakika kaynatın. Daha sonra patatesleri ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz. Patatesler ve kereviz kolayca birbirine yapışmaya hazır olduğunda, ocaktan alın, süzün ve bir fırın tepsisine aktarın. Ezilmiş sarımsak karanfil, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak muskat cevizi, krema ve yoğurdu ekleyip ezerek karıştırın. (İri parçalar halinde bırakın ama iyice karıştırın.) Pürenin üzerini kaşık yardımıyla düzeltin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın