Limonlu haşhaşlı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın son günü için bir tarifim var. Yıllardır haşhaşlı çörek ve keklerle ilgili hiçbir şey yapmadım. Bunun nedeni ise, ağzıma aldığım şeylerin çıtır içeriklerinden hoşlanmıyorum. Ama pastayı denedikten sonra kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını anladım. Zaten kavrulan çekirdekler pastanın nemi ile ıslanıp çok hoş bir hal alıyor ki bu da insanı rahatsız etmiyor.

Dün dışarıda işimi bitirip geri döndüğümde inanılmaz derecede yorgundum. Ben evde pratik bir şeyler yapıp dinleneyim derken eşim uzun zamandır bize pasta yapmıyorsunuz (burada meslektaşlarından bahsediyorsunuz) dedi ve ben de son pilimin son satırını kek için harcadım. Kek. Bakalım hikaye böyle olmamış. Ocakta ve fırında bulaşıkları tutarken pasta yaparsanız o pelerinle bir şeyler unutuyorsunuz. Evet! bende insanım 🙂

Pastanın en önemli kısmı sizde kalsın ve kabartma tozunu koymayı unutun. Neyse yemek bittikten sonra ne göreyim kekim 40 dakika geçmesine rağmen kabarmadı ve bembeyaz oldu. O an saçımı çekmeseydim sanırım bir daha saçımı çekmezdim.

Neyse biz bu yola çıktıktan sonra eşimi de cesaretlendirdik. Pastayı bu sefer buzdolabındaki son 3 yumurta ile yaptım. Gülme, utanmasam adını Emrah koyardım 🙂 çünkü pişmesi 60 dakika sürdü. 30 dakika sonra her 10 dakikada bir bıçağı pastaya sokmaya devam ettim. Buna bir nevi intikam diyebilirsin 🙂

Bu arada blogumun sağ üst köşesine alışveriş sitemizi ekledik. Yeni açılan Tuzlukbiberlik.com sitemizi ziyaret ederek buradan alışverişe başlayabilirsiniz.

İşte böyle 🙂 Rahat ve keyifli bir hafta sonu geçirin.

Aşk…

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı süt 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş) 1 yemek kaşığı vanilya aroması 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu 1 kabartma tozu poşeti

Haşhaşlı limonlu kek tarifi nasıl yapılır?

3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri şeker tamamen eriyene ve yumurta karışımı kar gibi olana kadar çırpın. Tereyağını kabartma karışımına ekleyin ve bir dakika daha çırpın. Süt ve vanilya aromasını ekleyip karıştırmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi, haşhaş tohumu ve unu da ekledikten sonra 1-2 dakika karıştırdıktan sonra kabartma tozunu da ekleyip 30 saniye karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız kek karışımını dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 55-60 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kekin ortasına kuru bir kürdan veya bıçak batırıp içini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimler halinde kesin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın