Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarifi geçen hafta başında yapmıştım ama sizlerle paylaşma fırsatı bulamamıştım. Her evde karnabahar, brokoli ve Brüksel lahanası var. Sorun dediğimde neyden bahsettiğimi eminim hepiniz çok iyi biliyorsunuzdur. Kocaların ve çocukların bu faydalı sebzeyi yememelerinden ve hatta cüretkar davranmalarından bahsediyorum 🙂
Harika bir yemek hazırlıyorsunuz, havuç ve brokoli ile lezzetli garnitürler hazırlıyorsunuz ve yemeğin sonunda bir bakıyorsunuz ki yemek bitmiş ama sebzelerin hepsi kalmış. İşte bu soruna brokoli ayağı sorununu tamamen çözecek bir tarif, brokoli püresi. Eşim bile çok yedi 🙂
Blog sistemimizin yetenekli blog yazarlarından Rehan’ın Mutfağı’nın blog yazarı Rehan Hanım sayesinde bu tarifi uygulamaya koydum. Benim gibi hafife almak yerine daha fazla zeytinyağı kullanın ve brokoliyi çatalla parçalayın. Bu nedenle daha hacimli bir görünüm kazanmıştır.
Bu sağlıklı püre salatayı labne veya krem peynir ekleyerek de deneyebilirsiniz. Misafirlerinize meze olarak ikram ederseniz eminim çok şaşıracaklar ve bu lezzete bayılacaklar 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Püreli brokoli tarifi için malzemeler
- 400 gram brokoli 4 yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı) Tuz ve karabiber
benim seçimim için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pul biber
Brokoli püresi tarifi nasıl yapılır?
Brokoliyi yıkayın ve 2-3 parçaya bölün. Biraz tuz eklediğiniz suda yeşilleşip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan brokolinin suyunu süzün ve renginin solmaması için soğuk suyun altına koyun. Önce yoğurdu, ardından bulguru ve sarımsağı blenderdan geçirin (mayonez eklemek isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz). Üzerine biraz tuz ve karabiber serpip blenderdan geçirin. Hazırladığınız salçayı servis tabağına alın. Arzuya göre tereyağı ve kırmızı pul biberle servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]