Bugün çok huzurluydu. İşe saplanıp kalmadan her şeyden biraz yapma fırsatım oldu. Yeni evimize taşınalı neredeyse 5 ay olmasına rağmen hala bazı eksiklikler var. 4 gündür toplantıdayız, eski evden yeni eve taşınmak yakışmayan şeyler söylüyoruz, bunun yerine böylesi daha iyi olur. Hemen oturmaması da normaldir ve çalışanlar elinden geldiğince her şeyi yapmaya çalışır. Para zaman değil, zaman nakittir 🙂
Her neyse, evde çalışmayı bitirdiğinde, bahardan geriye ne hava kaldı? Güzel bir salata yapmak istedim. Tavuk göğüslerini buzluktan çıkarıp sebzelerle beni, tavuğuyla da eşimi mutlu edecek bir salata hazırladım. Elimdeki malzemelerle bir sos yaptım ve sade yağ ve limonun böyle bir salataya yakışmadığını söyledim.
Daha önce sizlerle basit bir salata sosu tarifi paylaşmıştım. Yeni tarifimin malzemelerini daha kolay ve daha lezzetli bulacağınıza eminim.
Akşam yemeğinden sonra sahile doğru yürürken, güzel havanın tadını çıkarırken ve orta boy bir kahve içerken tarifi vermekte geç kaldım. Şimdi bu benim hakkım, değil mi? 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Çıtır tavuk salatası malzemeleri ve ballı hardal sos tarifi
- 2 adet tavuk göğsü, 1 paket çıtır ekmek, 2 adet yumurta, kızartmak için sıvı yağ
Hardal ve bal sirkesi
- 1 yemek kaşığı Dijon hardalı 2 yemek kaşığı bal 1 büyük diş sarımsak, rendelenmiş veya ince kıyılmış ½ bardak balzamik sirke ¼ bardak sızma zeytinyağı Deniz tuzu Taze çekilmiş karabiber
Ballı Hardal Soslu Çıtır Tavuk Salatası Tarifi nasıl yapılır?
Yeşillikleri bol suyla yıkayın. Varsa, salata kurutucu ile kurutun veya kuruması için bir süre bekleyin. Tüm salata sosu malzemelerini orta boy bir kavanoza alın. Kavanozu sıkıca kapatın ve tüm gücünüzle sallayın. Karışık sosu kenara alın. Derin bir tabağa yumurtaları kırın. Çıtır ekmek kırıntılarını başka bir tabağa dökün. Tavuk göğüslerini 1 parmak kalınlığında kesin. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Tavuğu sıcak yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kurutulmuş sebzeleri servis tabağına alın. Biraz zeytinyağı gezdirin ve elinizle veya salata kaşıklarınızla karıştırın. Üzerine kızarmış tavukları dizin. Biraz sos ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]