Tuzlu Pankek ve Pazar Kahvaltısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Soğuk ve karlı bir pazar gününden herkese merhaba…

Böyle soğuk bir sabahta lezzetli kahvaltılar yapmaya bayılırım. Tanıdık tariflere birkaç ince ayar yaparak yeni bir şeyler yapmayı seviyorum. Tatlı olarak çoğunlukla ballı, tereyağlı, nutellalı pankek yapıyoruz. Tuzlu ve tatlı yiyecekleri sevdiğim için kahvaltıda sevdiğim malzemelerle tuzlu pankekler yaptım.

Üstüne servis etmek yerine bu malzemeleri ekledim ve küçük bir dilim tam yağlı krem ​​​​peynir ile servis ettim. Krepleri sıcakken katlamanız gerekiyor, soğudukça katlayıp yırtmak daha zor olacaktır. Ayrıca üzerine döktüğünüz zeytinyağını emerler ve sünger gibi sıcacıktırlar ve inanılmaz lezzetlidirler.

Benim için kahvaltı aslında günün en önemli öğünü ama pazar kahvaltılarına verdiğim önem bir başka…

Sevincin ve huzurun kaynağını nasıl anlatabilirim? Evdeysem kahvaltıya güzel çizgi filmler ya da çok eski bir Türk filmi ve yanımda okunmayı bekleyen gazeteler eşlik ediyor. Kahvaltımı bitirdikten sonra ayaklarımı uzatıp hoş bir çay içerim.

Hava güzelse ve biraz deniz havası istiyorsak yine de hazırlıklarımı yapabileceğim yerleri tercih ederim. Böylesi daha samimi geliyor bana 🙂

Bu hafta sonu bol bol dinlendim ve gezdim 🙂 Her hafta sonu olduğu gibi eşim ekşi mayalı ekmek yaptı. Cumartesi günü ziyarete giderken onlardan birini hediye olarak aldık. Diğerini pazar sabahı pişirip henüz sıcakken doğrayıp sandviç yaptık.

Çınaraltı’nda İstanbul’un büyülü manzarasına karşı Çengelköy’de kahvaltı yaptık. O kadar güzel kareler vardı ki sizlerle paylaşmak istedim. Önümüzdeki haftalarda bu böreklerle aynı yere gitmeyi planlıyorum.

Sabahları aynı şeyleri hazırlamaktan sıkıldıysanız kahvaltı kategorisi size yeni fikirler verebilir.

Ekşi mayalı ekmek tarifi ve ekşi mayalı ekmek tarifi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Aşk….

Tuzlu pankek malzemeleri ve pazar kahvaltısı tarifi

    1 su bardağı un 1 yumurta 2 yk süt 1 yk kabartma tozu 1 tutam tuz 1 yk ince doğranmış yeşil biber 2 yk ince doğranmış domates 3 yk ince doğranmış siyah zeytin 1 sap taze kekik 2 yk kızartma yağı)

Tuzlu pankek ve pazar kahvaltısı tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir çırpıcıya alıyoruz. 1 yumurta ve 2 çay bardağı sütü ekleyip çırpın. Malzemeye kabartma tozu, tuz ve doğranmış malzemeleri ekleyin ve tekrar çırpın. Tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve kızdırın. Hazırladığınız harcı büyük bir servis kaşığı veya küçük bir kepçe kullanarak tavaya dökün. Hamurun kenarları tavadan ayrıldığında diğer tarafını çevirin ve 30-40 saniye daha pişirin ve tavadan çıkarın. Sıcakken 4’e katlayın ve dilimlenmiş peynir ile servis yapın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın