medyauzmani.com

Zeytinli ve pırasalı ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yeni yıl yaklaşırken, sağlıklı bir yaşam için bazı önemli kararlar aldınız. Birincisi ara verdiğim egzersizlerle tekrar başlamak. Ne olursa olsun, günde 1-2 kez 20 dakikalık tempolu yürüyüş yapın. Düzenli ve dikkatli beslenmeye devam ederek yaptığım egzersizlerden 52 kilo vermek. İki gündür kararlarımı gözden geçiriyorum ve umarım tüm motivasyonumla böyle devam edebilirim 🙂 Yenilerini yapmak için asla geç değildir 😉


Şimdi gelelim zeytinli pırasalı ekmeğimize!

Dün marketten aldığım ezme zeytin ve taze arpacık bu ekmeğin patlamasına neden oldu. Kırma zeytinin eşsiz, hafif tuzlu tadı arpacık soğanı ile o kadar iyi uyum sağlar ki, yemeye doyamazsınız. Taze biberiye de kokusunu ekleyince mutfak mis gibi kıymalı börek kokuyordu.

Bu ekmek hamurunu daha önce focaccio yaparken kullanmıştım. O kadar kolay bir ekmek hamuru ki yoğurması en fazla 2 dakikanızı alıyor.

En sevdiğiniz malzemelerle farklı bulamaçlar hazırlayabilir ve eşsiz ekmekler pişirebilirsiniz.

Aşk…

Zeytinli Pırasalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Ekmek hamurunu hazırlamak için:

    2 su bardağı un + 1 su bardağından 1 parmak eksik un (320 gr) 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz

içeri:

    5 yemek kaşığı çekirdeksiz zeytin 2-3 çeri domates 1 sap arpacık soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Zeytinli ve pırasalı ekmek tarifi nasıl yapılır?

Ekmek hamuru için gerekli tüm malzemeleri derin ve geniş bir karıştırma kabına alın. Hamuru yoğurun ve top haline getirin, üzerini bir bezle örtün ve ılık bir yerde bir saat dinlendirin. Hamur dinlenirken yıkanmış domates, zeytin ve arpacık soğanları doğrayın. Rendelenmiş peyniri ekleyin ve karıştırın. Resimdeki gibi kabaran hamurları unlanmış tezgaha alın. Yoğurmadan merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamurun üzerine zeytinyağı gezdirip harcı yayın. Harcın hepsini yaydıktan sonra resimdeki gibi merdane ile iki parmak kalınlığında kesin. Ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizin ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişen ekmeği fırından çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın