Patatesli pırasa böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yine bir koşuşturmaca ve buluşma haftasının sonuna geldik. Bu haftanın en eğlenceli yanı mezun olduğum okula gidip şu an orada çalışan ve kısa da olsa sohbet edebilen arkadaşlarımı görmek oldu. Bir yılı aşkın süredir beklediğim kitabın okuldan sonra tam da kaldığımız yerden çıktığını öğrendiğimde çok heyecanlandım.

Fantastik kitap sevenler bilir. Heritage serisinin son kitabı (ilk üçü Eregon, Eldust ve Breisinger idi) Heritage kitapçılara geldi 🙂 Neyse, Independence’ta Mephisto’ya rastladım ve kitabımı alıp sarıldım! Dün geceden beri bir başlangıç ​​arıyorum ama henüz işimi bitirip bir kahve dükkanı açmaya fırsatım olmadı.

Ne diyeyim bitmez bu dünyevi işler… Haftalık raporumu hazırladığıma göre artık asıl konumuz olan hamur işlerine dönebiliriz değil mi sevgili dostlar 🙂

Bizim evde karım pırasaya bayılır ben de patatesli böreğe bayılırım, ne zaman birini yapsam diğerine aklımız karışıyor. Bu duruma bir çözüm bulmak için geçen gün farklı bir burito denedim. Sonuçta beklediğimden daha iyi çıktı 🙂

Arpacık soğanın tadı zaten soğana yakın olduğu için patatesle çok uyumlu oldu. İlerleyen günlerde makarna için hazırladığım harcı kullanabilirim.

Yakında görüşürüz…

Aşk…

Patatesli Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler

    3 kabuklu deniz hayvanı 3 sap arpacık soğan (beyaz kısımları) 1 orta boy havuç 1 büyük patates 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

sosu için

    1 yumurta 5 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı tuz

Tatlı patates ve pırasa böreği tarifi nasıl yapılır?

Pırasaları temizleyip yıkayın. İster ince kıyın ister esterleyin 2-3 parçaya bölün ve rondodan geçirin. Havuçları soyup rendeleyin. Geniş bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, arpacık soğanları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika soteleyin. Arpacık soğanlar biraz ölünce rendelenmiş havuçları, tuzu ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Patatesleri havuçlara ekleyin ve kızartın. Suyunu çektikten sonra 2 çay kaşığı su ilave edip suyunu süzün ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve pişen iç harcı soğumaya bırakın. Yoğurtlu börek yapmak için derin bir kapta yoğurt, yumurta ve zeytinyağını iyice karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayın, tepsiden taşan bir parça yufkayı soğutun ve üzerine yumurta fırçası veya spatula yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harcı koyun. Ayran sosunu her yufkanın üzerine yayın, arpacık soğanlarını harçlayın ve kalan yufka parçalarıyla üzerini kapatın. Son kata gelince büyük yufkayı da böreğin alt kısmı ile dikkatlice kapatın. Kalan sosu üzerine yayın ve çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın