Yıllarca reçete yap da çekmeyi aklından bile geçirme?!? Zaman zaman evde hep getirdiğim tariflerle karşılaşıyorum ama nedense bloguma yazmıyorum. Sık sık piştiği için zaten yazdım diyorum herhalde 🙂
Aslında evliliğimizin ilk yıllarında evde hiç bulgur pilavı pişirmezdim. Bunun nedeni, neredeyse tüm erkeklerin başına gelen bir asker yemeğinde eşimin tiksintisiydi. Bu akşam bulgur pilavı yapalım dedikçe yüzünün şekli değişiyor.
Sonunda bir gün bir bahane bulup onu hazırladım, birçok dilde bir kaşık alması için ikna ettim. O gün her şey değişti 😉 Artık sık sık bulgur pilavı yapıyorum.
Tarif açıklama videosu:
Et yemeklerinin yanına özellikle köfte ve ayranın yanına çok yakışıyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bulgur pilavı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı bulgur pilavı 2 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 kırmızı biber veya 2 yeşil biber 2 orta boy domates 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 4 su bardağı sıcak su + 1 et suyu veya 4 su bardağı tuz suyu Kara kırmızı pul biber
Bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Soğanı ve sarımsağı tencereye alın. Biraz tuz ve sıvı yağ ekleyip kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Domates püresini ve salçayı ekleyip domatesler yumuşayana kadar soteleyin. Suyunu çeken domateslere bulguru ekleyin ve iki dakika soteleyin. Bulguru kaynar suda eritin ve bulgura 4 su bardağı su ekleyip karıştırın. Pirinç suyunu alıp beyazlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatın, suyunu çeken pirincin kapağını açın ve hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını bir havlu ile kapatıp tekrar kapağını kapatın. Servis yapana kadar pirinci ıslatmaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]