Uzun zamandır balkabağı şekeri yapmak için fırsat kolluyordum ama balkabağı karıştırmaktan, çekmekten, soymaktan, dilimlemekten bahsederken gözümde büyüdü o yüzden her seferinde almaktan vazgeçtim.
Dün kabak aldım ve buzdolabına koydum. Şimdi soyunacağımı ama akşam yemeğini halledeceğimi söylediğim geceydi. Havalar soğuduğu için üşeniyordum tabi ama kabak beklerken tatlı olmadığı için yatmadan hemen önce kollarımı sıvadım. Daha önce soymak için sebze soyucu kullanmıştım, bu sefer denedim ama performansından pek memnun kalmadım. Keskin bir bıçak yardımıyla yaklaşık 10 dakikada hepsi şekerin içine çöktü. Sabah kendi suyunda pişirilirdi.
Akşam yemeği balık ve salata olduğunda, kabak kaçınılmaz olarak tahinle servis edilirdi. Bal kabağını çok sevdik. Daha önce denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bal kabağı tatlısı tarifi için malzemeler
- 1,5 kg soyulmuş ve doğranmış kabak 3,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı tahin
Tahinli kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Soyduğunuz ve 3-4 parmak kalınlığında dilimler halinde doğradığınız kabakları geniş bir tencereye alın. Üzerine 3,5 su bardağı toz şeker serpip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin. Sabah suladığınız kabaklarda şeker kalıntısı olup olmadığına bakın. Eğer kalıyorsa ters çevirip suda karıştırın. Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağın en küçük gözüne yerleştirin ve ocağı en düşük seviyeye getirin. Kabağı kısık ateşte 40 dakika kaynamaya bırakın. 40 dakika sonra bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. (Bıçak kolayca batıyorsa pişmiş demektir.) Daha fazla pişmesi gerekiyorsa 10-15 dakika daha pişirin. Pişen tatlıyı tencereden rakibe alın. Üzerine su dökün ve soğumaya bırakın. Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]