Hey! Yarın semt pazarı var. Pazara gitmeyi ve tezgâhları dolaşmayı severim. Peki domatesler nasıl, tezgahta daha ucuz, nane taze ve zaman su gibi akıp gidiyor. Tabi bir de olmazsa olmazım market arabam var, sormayın 🙂 Yıllar sonra kendi zevklerime uygun bir market arabası bulduğum için gerçekten çok mutluyum.
Markete gitmeden önce geçen haftadan kalan sebzeleri değerlendirmeye ve buzdolabımda yer açmaya çalışıyorum. Bugün, Pazar gününden önceki genel toparlanma günüydü. Sonuçlardan çok memnun kaldığımı söylemeliyim 🙂
Soğanı genellikle sebze çorbalarında kullanırım ama bu sefer çorbaya ev yapımı pırasa eklemeye karar verdim. Bence soğandan bir tık daha lezzetliydi.
Son olarak, ön uç düzenleme işi asla bitmez! Mutfak çok derli topluydu (hatta istediğim gibi maven bıçaklarımı duvara astım :)) ama stüdyo kısmı eskilerin dediği gibi “çingene çadırı” gibi.
İşe dönüş gibi şeyler olduğunda böyle söylüyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Taze fasulye çorbası tarifi malzemeleri
- 250 gr taze fasulye 2 adet temizlenmiş pırasa 1 orta boy patates 1 orta boy havuç 1 litre et veya tavuk suyu (1 litre su + 1 tavuk suyu) 1 Türk kahvesi ½ fincan zeytinyağı
Taze fasulye çorbası tarifi nasıl yapılır?
Pırasa ve fasulyeleri güzelce yıkayıp temizledikten sonra doğrayın. Patatesleri ve havuçları da aynı şekilde soyup doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Doğranmış tüm malzemeleri ekleyin ve yumuşak ve dağılana kadar soteleyin. Tencereye 1 litre sıcak su ve tavuk suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte 14-15 dakika pişirin. Kızaran sebzeler rondodan geçirilir ve sıcak olarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]