Mücver denilince aklımıza otomatik olarak kabak mücveri geliyor, adı o kadar yerleşmiş ki çoğumuz yemeğin adının bu olduğunu sanıyoruz. Aslında mücver, Türk mutfağının en popüler pişirme yöntemlerinden biridir. (kirli şeyleri severiz :)).
Fasulye, brokoli, ıspanak ve patates gibi sebzeleri önceden haşlayın. Kabak, havuç gibi sebzeler çiğ olarak kullanılır. Zevkinize göre dereotu, nane veya maydanoz ekleyin.
İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Her iki çeşidi de seviyorum ve sarımsaklı yoğurtla servis ediyorum.
Fasulye kabak kadar sulu olmadığı için mukveriyi hazırlarken biraz süt ekledim. Resimde gördüğünüz gibi kıvamı çok iyiydi.
Bu hafta sizlerle etli ve zeytinyağlı yeşil fasulye yemekten sıkılanlar için farklı tarifler paylaşıyorum.
Aşk….
İçerik Tablosu
taze fasulye haşlama tarifi malzemeler
- 15 adet taze fasulye 1 yumurta 1 çay bardağı süt 2 çay bardağı un 1 diş sarımsak 2 sap taze soğan 1 tutam dereotu 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz Karabiber
yağda kızartmak:
Taze fasulyeli börek tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayıp bol tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri soğuk suya atıp soğutun, varsa baş ve kemiklerini temizleyin. Temizlenmiş fasulyeleri ince dilimler halinde kesin. Yeşil soğanları ince ince doğrayın ve dereotu, sarımsakları ezin veya rendeleyin. Değirmenin tüm malzemelerini derin bir kaba alın, iyice karıştırın ve kenara alın. Tavaya yağı alıp kızdırın. Hazırladığınız hamur çubuklarından her birine 1 yemek kaşığı koyun ve her iki tarafını da kızartın. Kızaran muffinleri kağıt havlu serili bir tabağa alın. Fazla yağını aldıktan sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]