medyauzmani.com

Dereotu peynirli hamur işleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Güneşli bir pazartesiden herkese merhaba…

Tarifler.net.tr’nın Google Chrome video sürümü ve EKS’nin tümü Coca-Cola tarafından çekilen ve sponsoru olunan EKS’nin Bloggerlardan Sofralarınıza Özenle Seçilmiş Lezzetler kitabının lansmanı hakkında konuşmakla yoğun bir hafta geçirdim. (Kitap hakkında yakında bir yazı yazacağım)

Cuma sabahı gözlerimi açar açmaz bugün en sevdiğim hamur işlerinden birini yapacağım dedim kendi kendime. Ne de olsa biraz kendini şımartmak gerekiyor değil mi 🙂 Bu kez Kitchen Secrets bloglarında çok sevdiğim ve takip ettiğim Elfik Mutfak’tan bir tarifi kendi damak zevkime göre uyarlamaya karar verdim. Gerçekten küçük bir pastaydı, blogunu takip etmenizi öneririm.

Bugün çok geç kalmış bir tarif deneyeceğim ama adını vermeyeceğim, süpriz 🙂

Aşk…

Dereotlu Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

    1/2 paket oda sıcaklığında margarin (125 gr) 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 parmak kadar doğranmış yoğurt 1 yumurta (akı ve sarısı) 1 paket kabartma tozu 3,5-4 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu (toplanmış)

içeri:

yukarı:

    Çekirdek tohumları veya Nigella sativa

Peynirli dereotu böreği nasıl yapılır?

3,5 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp margarin, sıvı yağ, süt, yumurta akı, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. En son dereotu ekleyin ve yumuşak hamur yoğurun. (Bu noktada gerekirse ½ su bardağı un ekleyebilirsiniz) Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Başparmağınızla ortasında bir delik açın ve deliği genişletin. Ortasına peynir parçaları koyup kapatıp tekrar sarıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. Yumurta sarısını sürün ve tohumları serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın