Kimyonlu Mercimek Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Evde işler düzelmeye başladı ama artık yoruldum. Ev telefonunun hala bağlı olmadığından bahsetmiyorum bile, bu nedenle internet mevcut değil.

Neyse ki artık evde yemek yapmaya başladım. Dün kimyonlu mercimek çorbası yaptım ve zeytinyağlı kabak dolması yaptım. Kimyonla aram pek iyi değil ama mercimek çorbasına çok yakıştığını fark ettim bundan sonra mutlaka biraz ekleyeceğim.

Kabak dolmasına ise “biber olur aslında” dedim. Peki canınız dolmaya can atıyor, harcı hazırladıktan sonra bakkaldan taze biber alalım diyorsunuz. Markete gidip alışverişten eve geldiğinizde biberden başka her şeyi aldığınızı anlıyorsunuz. Yani evde biber yerine başka bir şey dolduruyorsunuz. Sonunda “aslında olan biber dolması” adını verdi 🙂

Yarın daha güzel haberler almayı umuyorum.

Aşk…

Kimyonlu mercimek çorbası tarifi malzemeleri

    1,5 su bardağı kırmızı mercimek 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 1 orta boy patates 1 orta boy havuç 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1 çay kaşığı kimyon 1 tavuk suyu 1 çay kaşığı biraz tuzla karabiber (damak tadınıza göre) su

Kimyonlu mercimek çorbası nasıl yapılır?

Ölçtüğünüz mercimekleri bir bardak su ile süzgece alın, 2-3 su ile yıkayın ve süzülmeye bırakın. Soğanları, havuçları ve patatesleri soyun ve büyük, eşit parçalar halinde doğrayın. Tavaya yağı, sarımsağı ve soğanı alıp biraz tuz ekleyip bir dakika kavurun ardından kimyonu ekleyip bir dakika daha kavurun. Havuç ve patatesleri soğanlara ekleyin ve kokusu çıkana kadar 3-4 dakika orta ateşte soteleyin. Süzülmüş mercimekleri ekleyin ve bir dakika soteleyin. Varsa 8 su bardağı et suyu, yoksa 1 su bardağı et suyu ve sıcak suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçlar yumuşayınca blenderdan geçirip tekrar haşlayın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın