Taze Meyveli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Güzel bir yaz sabahında herkese merhaba diyerek başladım yazmaya ama o kadar çok şey araya girdi ki öğlen oldu 🙂

Görünüşe göre bu yaz ailemizin düğününün yazıydı. Abim ve ben geçen ay evlendik ve damadım cumartesi günü nişanlanıyor. Şimdi bunları neden anlattığımı öğrenelim…

Son birkaç gündür yaptığım yoğun alışveriş merkezi etiketlemeleri sonucunda beğendiğim bir elbise bile bulamıyordum. Bunun ne kadar sinir bozucu olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Sonunda dolabıma geri döndüm ve geceliğimi karıştırmaya başladım. İstediğim elbise orada beni bekliyordu 🙂 Tabi hemen denedim ve bir sürprizle karşılaştım. (Elbise tam anlamıyla üzerimden düşüyor!)

Doğru terzinin yolunu tuttum, tekrar ölçü aldım vs. Bu elbiseyi giydiğim ilk günden beri 12 cm inceldim. Benim için inanılmaz eğlenceliydi 🙂

Spor ve diyet derken, girdiğim mücadeleyi kazanmanın dayanılmaz gururunu yaşadığımı da belirteyim 🙂

Bu arada taze meyveli keki kaynamaya bırakmayalım, taze meyve keke çok yakışıyor, evde kalan meyveyi doğrayıp rendeleyip pastanıza ekleyip yeni tatlar yaratabilirsiniz.

Aşk…

Taze meyveli kek tarifi malzemeleri

    3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında) 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 orta boy elma (çekirdeği çıkarılmış ve küp doğranmış) 1 orta boy şeftali (çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış) 8-10 kiraz (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)

Taze meyveli kek tarifi nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtaları bir çırpma teli içine alıyoruz, karışım köpürüyor (şeker tamamen eriyene kadar) ve önce düşük sonra yüksek hızda çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara oda sıcaklığındaki sütü ve katı yağı ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Unu ekleyin ve sıvı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir dakika daha karıştırın. Hazırlanan meyveleri hamura ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Hamuru biraz yağlayın ve unlanmış kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Pişip pişmediğini kürdan veya bıçak yardımıyla anlayabilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin.) Pişen kekinizi soğuması için 30 dakika dinlendirin. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın