medyauzmani.com

Çıbır – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,

Bugünün tarifi en sevdiğim haşlanmış tavuk. Gilbert, tadanların mutlaka akıllarında kalacak çok pratik bir yemek ama işin zor kısmı yumurta sarısını suda patlatmadan kaynatmak.

Bu yöntem, yumurtaları veya balık ve tavuk göğsü gibi yumuşak etleri küçük bir su kabında haşlamak olan kaçak avlama olarak bilinir.

Bu şekilde yumurta pişirmek ve poşe yumurta yapmak için birkaç şeye dikkat etmeniz gerekiyor. İlki, yumurtaları bir kaseye kırmak ve mümkün olduğunca suya yakın bırakmaktır. Çünkü çok yüksekten bırakırsanız yumurtanın beyazının çatlaması, sarısının dağılması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Aynı şekilde su çok fazla kaynarsa yumurtanın dağılma ihtimali vardır. Bunu yapmak için, su kaynadıktan hemen sonra ısı düşürülmelidir.

Haşlanmış yumurta yapacağınız yumurta akları tamamen pişmeli ve sarıları yumuşak olmalıdır. Bunun içinde yumurtaları 3-4 dakika kaynatmak yeterlidir.

Bu şekilde pişirdiğiniz yumurtaları sotelenmiş ıspanak ve farklı soslarla da servis edebilirsiniz.

Aşk…

Pazı tarifi için malzemeler

    5 yumurta 1,5 – 2 litre. su, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu hazırlamak için:

    2 diş sarımsak 1 kase yoğurt 1 tatlı kaşığı pul biber 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Jeep tarifi nasıl yapılır?

Su dolu tencereyi ocağa alın, su ve sirkeyi ekleyip kaynatın. Su kaynadığında, ısıyı azaltın ve kaynamaya bırakın. İlk yumurtayı bir kaseye kırın ve sarısını kırmadan yavaşça suya bırakın. Süzgeci suya koyarak yumurtayı yavaşça ters çevirin ve patlatmamaya dikkat edin. 3-4 dakika pişirdiğiniz yumurtayı süzgeç yardımıyla sudan alıp servis tabağına alıyoruz. Tüm yumurtalara aynı işlemi uyguladıktan sonra biraz tuzlayıp ardından hazırlamış olduğum sarımsaklı yoğurdu yumurtaların üzerine döküyoruz. Küçük bir sos tavasında sıvı yağ ve kırmızı biberi kızdırın, yumurtaları ekleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın