Dün gece eşimin iş arkadaşlarımdan birinden aldığı turşu tarifini denemeye karar verdik. Daha önce pekmezle marine edilmiş tavuk yedim ama bu tür bir turşuyu kuzu veya dana eti üzerinde hiç denemedim.
Uzun zaman önce aşçılık okulunun “Tavuk Eti Nasıl Marine Edilir?” Kuzu mu tavuk mu diye bir yazı hazırladım eti ne olursa olsun mantık aynı.
Dün bir gün önce takip ettiğim eti pişirirken fotoğraf çekip tweet attım. Bu tweet’e tatlı olsun ya da olmasın bir iki soru geldi. Marine ettiğiniz et, balzamik sirke eklediğiniz için o kadar tatlı değil. Evde pekmez olmadığı için keçiboynuzu pekmezi kullandım ve sonuçtan tamamen memnun kaldım.
Yeni tatlar arıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pekmezle marine edilmiş kuzu pirzola tarifi için malzemeler
- 3 parça kuzu eti, tuz ve karabiber
Deniz malzemeleri
- 1 kahve fincanı üzüm veya keçiboynuzu pekmezi 1 kahve fincanı balzamik sirke 1 çay kaşığı zerdeçal 1 kahve fincanı fındık veya zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon ve isteğe göre kırmızı biber
Pekmezli baharatlı kuzu pirzola tarifi nasıl yapılır?
Marine malzemelerini geniş bir kapta karıştırın ve etin her iki tarafını da sosa batırarak bir kaseye koyun. Etleri bulunduğunuz tencereye alıp üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 24 saat dinlendirin. Dökme demir tavanızı ısıtın ve sebzeleri ızgara yapacaksanız önce sebzeleri çok az zeytinyağına batırıp tuz ve karabiber serperek kızartın. Sosu etin üzerinden elinizle sıyırın. Her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırıp kızgın tavada pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]