Kerevizin pancar gibi eşsiz bir tadı olduğunu düşünüyorum. Girdiği tüm yemeklere inanılmaz bir aroma katıyor.
Evde hazırladığımız et ve sebze sularının vazgeçilmez bir parçasıdır. Portakal, tavuk, çorba veya salata sofralara renk ve sağlık katar.
Bu diyete başladığımdan beri mutfağımdaki lezzetler daha da değişti. Belirli malzeme ve kurallara uyulması gerektiğinde sürekli olarak alternatifler düşünülür ve deneyler yapılır.
Bu akşama uygun bir sebze + protein günü akşam yemeği menüsü hazırladım.
Menümde yağdan arındırılmış ve marine edilmiş ızgara kaburga eti, peynirli mantar dolması ve kereviz püresi vardı.
Tabağımı bitirdiğimde, diyet yaparken bile lezzetli yemekleri yemenin keyfini yaşadım.
Bu basit tarife farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz yarım patates yarım kereviz ile de yapabilirsiniz.
Etin marine edilmesi ile ilgili bu makaleyi okuyabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kereviz püresi tarifi malzemeleri
- 1 büyük kereviz (yaklaşık 400 gr) 100 gr beyaz peynir (diyet yapanlar için hafif) tuz (peynir az tuzluysa) öğütülmüş karabiber
Kereviz püresi tarifi nasıl yapılır?
Kereviz soyulur ve büyük küpler halinde kesilir. Yıkayın ve orta bir pencereye koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su doldurun ve kapağını kapatın. Kereviz yumuşayana kadar yüksek ateşte pişirin. Pişen kerevizi süzün ve derin bir kaba alın. Beyaz peyniri ekleyin ve pürüz kaybolana kadar ezin. karıştırırım Tatmak için tuz ve karabiber ile servis yapın.
Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]