medyauzmani.com

Dukan Ekmeği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu sabah 64.5 kilo olduğumu görünce dolabımın önünde nefes aldım. En son 3 yıl önce giydiğim bir şapkayı dar kıyafetlerimden denedim ve rahatça giydim.

Hiç aç hissetmeden kilo vermek harika ama yine de alerjilerle ilgili küçük sorunlarım var. Proein + Sebze günleri sorunsuz geçerken, Saf Protein günlerinde alerji belirtileri ortaya çıkar. (küçük kızarıklık)

Bunu beyazlara bağlıyorum. Halihazırda daha önce kullanmadığım yulaf kepeği var ama alerjik reaksiyona neden olacağını düşünmüyorum.

Doktorumu aradım, alerjiden bahsettim, ilaç önerdi ama yine de çok rahatsız olmadım. Bir süre sebze + protein şeklinde diyete devam etmeyi planlıyorum. Kendi yaptığım tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeğini de diyetime dahil edebilirim. Yani koruma aşamasındaki gibi çalışacağım.

Bu hafta sonu daha önce bahsettiğim koşu bandını satın aldım. En geç yarın teslim edilir diye düşünüyorum. Bu yüzden diyet konusunda daha esnek olacağım.

Okuyucular bana Dukan diyetinde ekmek yiyip yiyemeyeceğimizi sordular. Maalesef ekmek yiyemiyoruz ama yulaf kepeğinden yapılan ekmekleri tüketebiliyoruz.

Sadece 3 yumurta ve günlük yemeniz gerekenden daha fazla yulaf kepeği içerir. Bu sebeplerden dolayı ekmeği yaptıktan sonra 4 porsiyona bölerek her gün 1 porsiyon yemenizi tavsiye ederim. (Kalan ekmeği buzdolabında saklayabilirsiniz.)

Not: Malzemeyi çok fazla yormamak, pişme süresini uzatmamak ve görsel olarak daha kolay dizmek için uzun ince bir tava kullandım. Yani ekmek inceydi.

Aşk…

Dukan Ekmeği Tarifi Malzemeler

    8 yemek kaşığı yulaf kepeği 3 yumurta 1 tatlı kaşığı instant maya 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt 5 yemek kaşığı light süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı

Dukan ekmeği tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları karıştırma torbasına alıp tıpkı muffinlerde yaptığımız gibi köpürene kadar çırpın. Malzemelerin geri kalanını yumurtalara ekleyin ve düşük hızda kabarana kadar karıştırın. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Kalıbı bir damla yağ ile yağlayın ve tüm yüzey yağlanana kadar bir bezle silin. Hazırladığınız pişirme karışımını kalıbınıza dökün. 200 derecede 10 dakika fırında pişirdikten sonra fırın sıcaklığını 120 dereceye düşürün ve bu sıcaklıkta 10 dakika pişirin ve fırından çıkarın. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve kesin.

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın