Gulaş, Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden biridir.Dukan diyetine başladığımda 4 gün boyunca atak fazı proteinleri stoklamak için kasabaya gittim. Tabii tavuk deyince gözümde en yağsız et olan dana gulaş almaya karar verdim.
Bu tarif genellikle tereyağı ve sıvı yağın karıştırılmasıyla yapılır ama ben döküm tavada pişirdim ve hiç yağ eklemedim. Soğan ve sarımsağı atak aşamasında ama aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz, bu nedenle eti baharatlarla tatlandırmak daha doğru olacaktır.
Bugün Cruise’un yolculuğuna, yani sebze aşaması + protein aşamasına başladım. Yazacak çok şey var ama henüz fırsatım olmadı. Umarım gün içinde yazım sizlerle olur.
Aşk…
İçerik Tablosu
gulaş malzemeleri (saldırı dönemi tarifleri)
- 300 gram dana eti 1 küçük soğan 1 diş sarımsak Tuz, karabiber, kuru nane isteğe bağlı olarak kuru nane, kimyon, kırmızı biber 3 su bardağı su (gerekirse daha sıcak su eklenebilir)
1-2 adet domatesi uçuşma aşamasında ekleyebilirsiniz.
Gulaş tarifi (saldırı dönemi tarifleri) nasıl yapılır?
Eti bir tencereye alıp yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Tuz hariç tüm baharatları ekleyip üzerine su koyun. Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (yaklaşık 1,5 saat sürer) Etler pişince tuzunu ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Arzuya göre kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapın.
Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]