Güzel bir haftasonunun daha sonuna geldik. Bu hafta bir çok arkadaşla sohbet ettik, uzun bir aradan sonra bir Türk filmi izlemek için sinemaya gittik. Doğrusunu söylemek gerekirse filmi biz de pek beğenmedik.
İtalyan tavuğu, makarna ve ekmeğin ev yapımı malzemelerle yeni tariflerini oluşturduk. Zaman zaman tarifleri değiştiriyoruz ve denemeniz için listeye ekliyoruz. Misafir çok olunca hiç biri paylaşmadan fotoğraf çekip yemek yeme fırsatı bulamıyorduk.
Bu hafta sonu sizler için pek bir şey yapamayacağımı görünce en azından listede bekleyenlerden bir tarif paylaşayım dedim.
Aslında buzlu tatlıları pek sevmem. Eşim de sütlü tatlıları çok sevdiği için evde nadiren yapıp yeriz.
Bu ender zamanlardan birine denk gelen yoğurt tatlısı, Revani’ye çok benziyor. Ayrıca biraz daha hafif olması da ilgimi çekiyor.
Tarifte de anlattığım gibi hazırlamış olduğum tatlı hamuru için yoğurtlu karışıma çırpılmış yumurtaları eklerseniz yumurtaları söndürmeden alttan üste doğru karıştırırsanız tatlı güzel kabaracaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yoğurt tatlısı tarifi malzemeleri
- 4 yumurta, 3/4 su bardağı un, 3/4 su bardağı irmik, 250 gram yoğurt, 4 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karbonat
Bir içki için:
- 5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu
Yoğurt tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şeker eriyip şerbet kaynayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Yumurtaları bir karıştırma kabına alıp şekerle köpürene ve beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurdu çırpın, un, irmik ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. Çırpılmış yumurtaları yoğurt karışımına aşağıdan yukarıya doğru karıştırın (kabartmamaya dikkat edin). Tatlıyı pişireceğiniz kalıbı un ile yağlayın. Şeker hamurunu tepsiye yayın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şekeri fırından çıkarın ve üzerine şerbeti dökün. İçeceği alın ve 1-2 saat dinlendirin, ardından servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]