Kasımbaşı ve Balat’taki köy pazarından uzun uzadıya bahsedecektim ama gündem birden değişti.
Bugünkü ayva kompostosu tarifimiz neden var kısaca anlatayım.
Geçen hafta Perşembe gününden beri ara sıra mide ekşimesi yaşıyorum ve son birkaç gündür iştahım neredeyse tamamen kayboldu. Tabii bunu sürekli yemek yeme alışkanlığına bağlasam da, sonrasında gelen sürekli yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle doktora gitmek zorunlu hale geldi.
Bu konuyu kapatalım, bugün okulda olmam gerekiyor vs. Dün dediğimde okulda mide ekşimesi yüzünden duramadım. Hemen hastaneden randevu aldım, doktorum başhekim yardımcısı falan filan.
Adam 3-4 dakika elle muayeneden sonra Nilai hanım kalp kapağınızı gevşetmiş olabilir safra kesenizde sorun olabilir pankreasta olabilir dedi ve sinirimi tamamen çekti. Neyse istediği bütün testleri yaptık ve odasına götürdük ve düşündüğümüz kadar iyi olmadığını yarın endoskopi yapalım dedi. Biz zaten adama kandık, tamam dedik.
Akşam kayınpederim ziyaretime geldi ve aile hekimlerini ve onu ameliyattan nasıl kurtardıklarından, gittiğimiz hastanenin olumsuzluklarından bahsetti. Endoskopiye girmeden önce beni bu doktora gitmeye ikna etti.
Sonuç olarak bugün doktordan döndüğümde yüzde elli rahatlamıştım. Tedavinin yarısı muayene ile başladığı için olumlu geri dönüşler olumlu sonuçlar doğurur. Hastalığım yorgunluk ve stresten kaynaklanan gastrit. Doktor bana gerekli ilaçları verdi ve elimden geldiğince kendimi fazla yormamam ve günlük stresleri kafama takmamam konusunda beni uyardı. Tabii ki yediklerime dikkat etmem ve biraz kilo vermem gerekiyor.
Diyeceğim o ki, bir kıyamet doktoru ile karşılaştığınızda alternatif bir doktor tarafından muayene edilmeniz gerekiyor.
Çiğ sebze ve meyvelerin bir süredir yasak olduğu ayva kompostosunun hikayesi bu…
Son olarak, ortalıkta dolaşmayın, beklemeyin…
İçerik Tablosu
Ayva kompostosu tarifi malzemeleri
- 2 adet orta boy ayva, ½ su bardağı toz şeker, 1 litre su (isteğe bağlı, 1 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın)
Ayva kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Ayvayı iki parçaya kesin. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyun ve aynı büyüklükte doğrayın. Ayva, toz şeker ve isteğe bağlı olarak tarçın ve karanfilleri tencereye alın. Suyu ekleyin ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Komposto kaynayınca altını kısın ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]