Teriyaki Soslu Kikkomanlı Simit Kebabı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bu hafta sonu aldığım hastalık havasından kurtulmak için yola çıktım. Anadolu yakası ile Avrupa yakası arasında geçiş yaptık dediğimiz bir yer var. Pazar sabahı Yeniköy’de keyifli bir pazar kahvaltısının ardından eşimle birlikte EKS’de sevgili Eyüp Kemal Sevinç’in yürüttüğü neşeli Kikkoman etkinliğine katıldık.

9 istasyonda bize yardımcı olmak üzere görevlendirilen 9 blogger ve aşçılık öğrencimiz ile Türk mutfağının leziz yemeklerini 45 dakikada hazırladık.

Tarifimiz ise Kerem’in Chefschool’da antrenman öncesi gösteri günü yaptığı Simit Kebabı oldu. Karim bu tarifi hazırlarken iki çeşit kıyma ve antep fıstığı kullanıyor. Elbette simit kebabı fırında değil ızgarada pişiyor. En kısa zamanda sizlerle paylaşmayı umuyoruz 🙂

Evde ızgarası olmayan hanımlar da benim gibi fırında rahatlıkla pişirebilirler.

Tanberk ve Batuhan’a emekleri için teşekkür ederiz.

Üstelik Batuhan artık bir blogger, mutfak sırlarını anlattığı yemek bloguna buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın fotoğraf makinem yanımda olmadığı için iphone ile idare etmek zorunda kaldık. Aşk…

Teriyaki soslu smit kebabı ve kikkoman tarifi için malzemeler

    200 gr yağlı kıyma 2 yemek kaşığı ince bulgur 4-5 sap maydanoz, rendelenmiş ve yarım soğanın suyu 4-5 diş sarımsak, kimyon, karabiber, tuz ve nane 3-5 yemek kaşığı kıyılmış ceviz 3 yemek kaşığı teriyaki sos 4- 5 yemek kaşığı bulguru sıcak suda ıslatın

Teriyaki soslu simit kebabı ve kikkoman tarifi nasıl yapılır?

İnce bulguru 4-5 yemek kaşığı su ile ekmek ıslatır gibi sıkarak ıslatın. Sadece maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Sarımsağı ezin. Tüm malzemeleri ve baharatları 2-3 dakika yoğurun. Hazırladığınız kebap harcını 10 eşit parçaya bölüp top haline getirin. Ellerinizi ıslatın ve şişlere koyun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Pate veya çoban salatası ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın