Havaların soğumasıyla birlikte bakliyatlar sofralarımıza geri dönmeye başlıyor. Mercimek de bunlardan biri…
Mercimek bazen sevdiğim bazen yapmak istemediğim yemeklerden biri ve ilişkimizin neden bu kadar aşırı olduğunu anlayamıyorum. Kavrulmuş mercimek çorbası bugünkü dersimizde hazırladığımız tariflerden biri.
Yavan ve çok besleyici bir mercimek yemeğinden çok daha fazlası… Hazırlayacağınız pirinç ya da buğday pilavı ile çok uyumlu bir lezzet.
Bu sefer paylaşacağım bir sürü tencere yemeğim var, görüşmek üzere…
Not: Gazı önlemek için mercimekleri geceden (yaklaşık 12 saat) ıslatın. İslam’a geçiş suyunu süzdükten sonra kullanın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavrulmuş Mercimek Yahnisi Tarifi Malzemeler
- 30 gr kavrulmuş 2 orta boy soğan 2 orta boy pırasa 2 orta boy havuç 2 orta boy kereviz sapı (isteğe bağlı) 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı yeşil mercimek 4 su bardağı tavuk suyu Tuz ve karabiber
Kavrulmuş mercimek suyu nasıl hazırlanır?
Soğan, havuç, pırasa, sarımsak ve kereviz sapını küçük küpler halinde kesin. Kızartmayı küçük parçalar halinde kesin, bir tencereye koyun ve yağı çıkana kadar kısık ateşte kızartın. Doğranmış sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domates salçasını sebzelere ekleyin ve 1 dakika pişirin. Mercimekleri ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Yumuşak olana kadar 35-40 dakika pişirin. Tatmak için tuz ve karabiber ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]