Sebzeli makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugün nedense modum pek iyi değil, sanırım yoğun geçen dönemlerden sonra yorgun ve huzursuz oldum. Havadaki karamsarlık durumu destekleyince, yine rahatlamak için mutfakta turlamaya başladım.

Makarna, özellikle sebzeli makarna benim için çok büyük bir mutluluk kaynağı, nedense kimileri çikolata yerken mutlu oluyor, kimileri de benim gibi makarna yerken.

Bugün canınız sıkılıyorsa akşam eve gelip “Aa ben ısmarlayayım, dayanamazsınız” diyip ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz. Biraz mutfakta vakit geçir derim. Makarnanızı damak tadınıza göre tatlandırın. Parmesan olmasına gerek yok, herhangi bir peynir ya da ot ekleyebilirseniz, kendi ellerinizle yaptığınız makarnanın tadını çıkarın. Sadece makarna durumu kurtarmaz diyorsanız 1 kadeh kırmızı şarap ile destekleyebilirsiniz 🙂

Aşk…

sebzeli makarna tarifi malzemeleri

Makarnayı hazırlamak için:

    Yarım paket burgulu makarna 1,5 litre tuzlu su 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sebze sosu hazırlamak için:

    1 orta boy kabak 1 orta boy patlıcan 1 dolmalık biber 1 yeşil biber 1 tatlı kırmızı biber 2 diş sarımsak tuz 6 yemek kaşığı sıvı yağ

yukarı:

    1 çay kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı fesleğen

Sebzeli makarna tarifi nasıl yapılır?

Makarna suyunu kaynatın, tuz ve yağ ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Pişen makarnayı süzün ve kenara alın. Kabak ve patlıcanı yıkayın, kabuklarını soymadan ikiye bölün ve 2 cm eninde uzunlamasına kesin. Biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve uzunlamasına kesin. (Tüm parçalar 1 inç uzunluğunda olacak) Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın. Tavaya yağı alın, sarımsağı ekleyin ve bir dakika soteleyin. Biberleri tavaya alıp 2-3 dakika kızartıp bir tabağa aktarıyoruz. Tavada kalan yağa 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip patlıcanı tavaya alın. Patlıcanlar kızarmaya başlayınca kabakları ekleyin. 5 dakika pişirdiğiniz sebzelere kenara ayırdığınız biber ve tuzu ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Haşlanan makarnayı tavaya ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız makarnaya parmesan ve fesleğen ekleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın