Sarımsaklı ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sarımsaklı ekmek bilgim 15 yıl öncesine dayanıyor. İlk tattığım gün, başımı döndüren bu atıştırmalıktan vazgeçemeyeceğimi anladım.

Akdeniz mutfağının belirleyici örneklerinden biri olan bu lezzetli atıştırmalık, bayat ekmekleri değerlendirmek için birebir.

Ben yaparken daha önce aldığım ve bayatlamak üzere olan ciabatta ekmeğini kullandım. Lezzet için canlı yayında sevgili Devletşah’ın hediye ettiği baharatlı zeytinyağını kullandım.

Sevgili Ayşe Öztaş bu hafta Anneler Günü canlı yayınımıza konuk olacak, pastaları şeker hamuru ile süsleyerek bu konunun detaylarını konuşacağız. Bir sürprizim daha olabilir, kaçırmayın 🙂

Sarımsaklı ekmek tarifi malzemeleri

    1 adet ciabatta ekmeği (ben pakette satılanlardan kullandım) 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) 1 diş sarımsak 1 tutam maydanoz

Sarımsaklı ekmek tarifi nasıl yapılır?

Ekmeği 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Fırını kızartmaya ayarlayın veya en yüksek ayara getirin. Sarımsağı ince ince doğrayın veya rendeleyin. Bir kapta zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız zeytinyağını ekmek dilimlerinin üzerine yumurta fırçası ile yayın ve ekmekleri fırın tepsisine dizin. Rendelenmiş Parmesan peynirini ve ince kıyılmış maydanozu ekmeğin üzerine eşit şekilde serpin. (İstenirse her ekmeğin üzerine bıçak ucuyla bir parça tereyağı sürülür.) Ekmeği fırın ızgarasında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın