Karımın bir Marhta şovunda gördüğü ve yapmak için kafama yedirdiği tek kek 🙂 Aslında kek demek haksızlık olur bence, sufleden iyidir 🙂
Evi toplamamak için iki gün kendimi mutfağa kilitledim. Neredeyse tüm mutfak eşyaları elimden geçti ve farklı tarifler denedim. Bugünkü bahanem unsuz kek oldu. 20 dakikadan fazla sürmedi ama bahane bahane 🙂
Yapması kolaydır, ancak güçlü bir blender gerektirir. Benim gibi mutfak aletlerinin büyük bir hayranı değilseniz yumurta ve şekeri en az 15 dakika yüksek hızda çırpmanız gerekir.
Sadece 4 malzememiz var, bitter çikolatalı muhallebi, esmer şeker, yumurta ve çiğ krema. Tarif boyutları 6 kişi için yeterli olacaktır.
25 dakika pişirdiler, en az 30 dakika pişirdiler ve ortasının pişip pişmediğini uzun bir sopayla kontrol ettiler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı esmer şeker 200 gr bitter çikolata 200 ml krema (krema paketi)
Unsuz çikolatalı kek nasıl yapılır?
Çikolatayı bıçakla doğrayın. Çikolatayı benmari usulü eritin, kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Çikolata ve krema pürüzsüz hale geldiğinde, onları Mary’nin banyosundan çıkarın ve soğumalarına izin verin. Yumurta ve şekeri karışım köpük köpük olana kadar çırpın. Çırpılmış yumurtaları soğuyan çikolatalı ganajın içine 3 parçaya bölün ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Daire şablonunuzun tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını fırçalayın. Kanıtlanmış bir tava veya düz bir turta kalıbı kullanacaksanız, malzemenin taşmasını önlemek için kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]