medyauzmani.com

Portakal Tiramisu Likörü – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bu haftanın ikinci pratik tatlısı Portakal Likörlü Tiramisu. Portakal likörü tarifini daha önce sizlerle paylaşmıştım. Tabii ki alkollü içecek kullanmanıza gerek yok, dilerseniz tatlandırmak için iki damla portakal kabuğu rendesi veya bir çay bardağı portakal suyu kullanabilirsiniz.


Bu tarif bildiğiniz tiramisu tariflerinden tamamen farklı. Muhallebi pişirmediğiniz için daha hafif ve pratik oluyor.

Lezzetli ve zarif bir tiramisu yapmanın püf noktası, çok fazla ya da çok az kullanmadığınız pandispanyayı ıslatmaktan geçiyor. Çok ıslatırsanız pandispanya dağılır, az ıslatırsanız sağlam kalır. Her iki durumda da, servis yapmak ve yemek yemek iyi bir fikir değil.

1 bardak su + 1 bardak çay iki katlı pandispanya için idealdir. Pandispanya ıslanırken sosun eşit dağılmasını sağlamak için bir yemek kaşığı kullanabilirsiniz. Pandispanyanın tüm yüzeyine azar azar yaydığınız sosun eşit şekilde dağılıp dağılmadığını bir yemek kaşığı ile pandispanyanın üzerine hafifçe bastırarak anlayabilirsiniz.

Aşk…

Portakal likörlü tiramisu tarifi için malzemeler

1 adet hazır pandispanya (sade veya kakaolu)
1 paket labne peyniri (200 gr)
1 kutu çiğ krema (200 ml)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı kakao

Sosu hazırlamak için:

1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı portakal likörü veya portakal suyu

Portakal likörlü tiramisu tarifi nasıl yapılır?

1- Önce bir bardak sıcak su ve kahveyi karıştırın, bir bardak çay likörünü ekleyin, tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
2- Labneyi derin bir kapta krema ve pudra şekeri ile koyulaşıncaya kadar çırpın.
3- Pandispanyanın tabanını servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kahve sosunun yarısını kaşıkla gezdirin. Üzerine hazırladığınız labne kremasının yarısını yayın.
4- Pandispanyanın üstünü kremanın üzerine yerleştirin. Kalan kahve sosuyla gezdirin.
5- Ayırdığınız labne kremasının kalan kısmını üzerine yayın ve bir çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.
6- Hazırlanan tiramisunun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
7- Ayakları kesilerek üşümüştür.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın