Tavuk eti için marine nasıl yapılır (tedavi)? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Tavuk eti için marine nasıl yapılır (tedavi)? Nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 12 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve dahası… Aşçılık Okulu

Çıkış tarihi: 01-03-2011

4 5 5 1

Baharat, baharat veya marine etme aynı anlama gelir. Et yemeklerinde özellikle ızgara et yemeklerinde lezzeti arttırmak ve etin kurutulmadan pişmesini sağlamak amacıyla taze otlar, zeytinyağı, şarap, sirke ve baharat karışımlarından hazırlanan sosların ortak adıdır.

Etin bu soslara konularak 2 ila 24 saat kadar sosta bekletilmesine etin marine edilmesi denir. Farklı turşu türleri vardır. Hazır olarak satın alabilir veya evde yapabilirsiniz.

Tavuk eti için marine nasıl yapılır (tedavi)? Tarif malzemeleri

    500 gram tavuk eti (şiş, but fileto, kanat veya sırt) 1 diş sarımsak 1 diş zencefil yarım çay bardağı kadar teriyaki sos yarım çay bardağı zeytinyağı karabiber kekik

Tavuk eti için marine nasıl yapılır (tedavi)? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Teriyaki sosu ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırın. Sos tavasında zencefil ve sarımsağı rendeleyin. Baharatları ekleyin ve iyice karıştırın. Tavuk etini bir kaba alıp güzelce karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp en az 2 saat en fazla 1 gün buzdolabında bekletin. Izgara yapmadan önce buzdolabından çıkarın.

2. Tavuk Turşusu Tarifi:

Tavuk eti için marine nasıl yapılır (tedavi)? Tarif malzemeleri

    2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan 1 çay kaşığı bal 1 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı hardal ½ çay kaşığı beyaz şarap Tuz, pul biber, karabiber

Tavuk eti için marine nasıl yapılır (tedavi)? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Tavuğu bir kaseye çevirin. İlk marine tarifindeki tavuğu ekleyin ve karıştırın. Minimum 2 saat ve maksimum 1 gün bırakın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın