Bambaşka bir sunum şekli olan soğan çorbası, başlangıçta fırına girebilen güveçlerde servis ediliyordu. Çorba önce bir tencerede hazırlanır ve kaselere bölünür, üzerine kasenin büyüklüğüne göre ekmek konulur, üzerine peynir serpilir ve fırınlanır. Gözüme daha hoş geldiği için dökme demir tencerede pişirip servis etmeye karar verdim.
Ben peynir olarak parmesan ve cheddar peynirini birlikte kullandım.
Soğan çorbası ilk başta garip bir fikir gibi görünse de denediğinizde lezzetinin ne kadar güzel olduğuna inanamayacaksınız. Çorba piştikten sonra dilerseniz blenderdan geçirebilir dilerseniz içine biraz krema ekleyebilirsiniz.
Güveç veya kaseniz yoksa ekmeğin üzerine peynir serpebilir, pişirebilir ve servis ederken üzerine çorbayı koyabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fransız soğan çorbası tarifi için malzemeler
- 4-5 soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı 1 litre et suyu veya 1 litre su + 1 et suyu Tuz, kekik ve kırmızı biber
yukarı:
- 4 dilim ekmek, ½ su bardağı rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
Fransız soğan çorbası tarifi nasıl yapılır?
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı ve sıvı yağı alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlara 3 yemek kaşığı un ekleyin ve 2 dakika soteleyin. 1 litre et suyunu azar azar ekleyin. Baharatları ekleyin ve orta ateşte 10 dakika kaynatın. Pişen çorbanın altını kapatın. Tencerenin ağzı büyüklüğünde doğradığınız ekmekleri çorbanın üzerine koyun. Rendelenmiş peynir serpin ve peynir kahverengi olana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve ekmekle birlikte çorba kaselerine paylaştırın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]