Labne ile ızgara kabak dolması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 25 dakika, Kabak Kavurma, Kabak Kızartma, Kabak Rulo, Labne Tarifleri, Peynirli Kabak, Peynirli Kabak Rulo, Vejetaryen Atıştırmalıkları, Vejetaryen Yemekleri, Pratik Tarifler
8 3,88 5 1
Adı biraz uzun olsa da basit, lezzetli ve zarif bir tarif Labneh Kabak Rulo Izgara. Tarifi uygulamak için 3 ana malzeme yeterlidir. Zevkinize göre, özellikle sarımsak olmak üzere ek malzemeler ekleyebilirsiniz.
Daha önceden hazırladığınız patlıcanlı peynirli rulolar ile karışık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Aperatif olarak kullanabileceğiniz gibi beş çayında misafirleriniz için güzel bir alternatif hazırlayabilirsiniz.
Dereotu ve kabak uyum içinde olduğunu söylemeye gerek yok. Kabak ızgaranın tatlı lezzeti Pınar Labne ile birleşince ortaya en az bir kez denenmesi gereken bir lezzet çıkıyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Labneli kabak rulo ızgara için malzemeler
- 2 adet orta boy kabak 4 yemek kaşığı Pınar Labne 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Zeytinyağı Dereotu
Labneli ızgara kabak dolması nasıl yapılır?
Kabakların saplarını kesin ve çok derine inmeden kabuklarını soyun. Soyulmuş kabağı 1 cm’lik dilimler halinde kesin. Kesilmiş kabağı bir yumurta ile fırçalayın. Tost makinenizi veya elektrikli ızgaranızı en yüksek ayara getirin ve kabakları yumuşayana kadar pişirin. Labne ve kaşar peynirini bir kapta güzelce karıştırın. Pişen kabakları masaya alın ve içine peynir karışımından bir parça koyarak rulo yapın. Her ruloya bir kürdan batırın ve servis tabağına dizin. Dereotu ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]