Kışın gelmesiyle birlikte okuyucularımın lezzet istekleri katlanarak arttı. Suyunu süzüp yemeğini yiyen benim için bu belki de lezzetlere ısınmak için bir bahane 🙂
Tarif etmek istediğiniz yemeklerin isimlerini bu yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz. Unutma, hepsi senin!
Şimdi gelelim yemeğimize, kayınvalidemin çok sık yaptığı yemeklerden biri de kuzu gerdan haşlamadır. Haşlanmış et sevmeyen benim bile bayıldığım bir lezzet. Pratik olmasının yanı sıra ekleyeceğiniz sebzelerle daha da lezzetli oluyor. Aynı fırında kuzu gerdan gibi pirinçle servis edilince tadına doyulmaz.
Poşe yerine nar gibi kızartmak isterseniz fırında kuzu gerdan tarifimi deneyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dersler:
- 6 adet kuzu gerdanı 2 adet orta boy soğan 2-3 adet orta boy havuç 4 adet orta boy patates 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 litre sıcak su Tuz, karabiber ve pul biber
yapılışı:
Kuzu gerdanlarını yıkayıp kurulayın (bazen kuzu kılı da olabilir). Patatesleri ve havuçları soyup iri iri doğrayın. Soğanı soyun ve 4-5 parçaya bölün. Geniş bir tencereye yağı alıp kızdırın. Süzülmüş kuzu gerdanları önlü arkalı hafif kızartın. Kızarmış yaprak saplarına soğan ve su ekleyin. Kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika et yumuşayana kadar pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca havuçları ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Son olarak patatesleri ve baharatları ekleyip 15 dakika daha kaynamaya bırakın. Ocaktan almadan önce etin yumuşaklığını bir çatalla kontrol edin ve gerekirse 5-10 dakika daha kaynatın (patatesleri çözmeden). Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]