Kuzu kızartma – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Herkese selamlar 🙂 Dün sizlere kahvaltı menüsünden bahsetmiştim. Kahvaltı menüsünün ana yemeği fırında kuzu gerdandı. 9 kişiye 1,5 kilo et yeter.

Kuzu, haşlanmış kuzu olarak satılsa da fırın poşetinde ve güveçte de güzel pişiyor. Tabii ön hazırlık olarak önce etin iki tarafını da kızartmanız veya haşlamanız gerekiyor.

Bu fırında kuzu gerdan tarifinde ilk kez dökme demir tava kullandım ve sonuçtan çok memnun kaldım.

Dana gerdanları hafif sotelenmiş sarı domates ve garnitür pilav ile servis ederseniz, tadına doyamayacaksınız. Bu tel fırçalı pirinç tarifi şimdi yarına…

Son olarak arpacık soğanlarını daha kolay soymak istiyorsanız soyacağınız kadar soğanı bir tencere su içinde yaklaşık bir saat bekletmenizi tavsiye ederim. Soyulmasının ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız. Aşk…

Izgara kuzu pirzola tarifi için malzemeler

    1,5 kg kuzu gerdan 1 büyük baş sarımsak 300-350 gr arpacık soğan 5 yemek kaşığı tereyağı Tuz Kekik Fesleğen Rezene

Fırında kuzu şiş tarifi nasıl yapılır?

Sarımsakları ve arpacık soğanları soyun ve bütün bırakın. Kuzu gerdanları yıkayıp süzülmeye bırakın. Tereyağını tavaya alıp kızdırın, suyunu süzen etleri önlü arkalı kızartıp bir kaba alın. Baharat ve tuz ekleyin. Fırın poşetine önce etleri, ardından sarımsak ve arpacık soğanları koyun. Kapattığınız fırın poşetine kürdan yardımıyla delikler açın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın