Acıka – Akoka – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Acıka – Acıka nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 17 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkçe

Çıkış tarihi: 08-14-2010

4 5 5 1

Aylar önce yaptığım ve fotoğrafladığım tarifleri arşivimden yavaş yavaş çıkartıyorum. Yeni tariflerimi öncekilerime göre daha çok beğendiğimde eskileri taslaklarda beklemeye başlıyor. Bir veya iki tariften sonra tam olarak 15 tarif taslaklara kaydedildi.

Acıka, hem kahvaltıda hem de meze olarak hafif kızartılmış ekmeğin üzerine sürmeyi sevdiğim bir tarif. Sarımsak içermesi de beni cezbediyor. Benim gibi domates ve biber salçasını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. Kullanacağınız salça tuzlu ise tuz eklememenizi tavsiye ederim. Baharat için tam ölçü vermedim ama 1/2 çay kaşığından az kullanmanızı tavsiye ederim.

Ben salçanın kızarmış lezzetini sevdiğim için ızgara yapıyorum ama damak tadınıza uygunsa tüm malzemeleri çiğ olarak karıştırarak da hazırlayabilirsiniz. Aşk…

Acıka – Acuka tarifi malzemeleri

    5 yemek kaşığı domates ve biber salçası (piyasada fıstık ezmesi olarak bulabilirsiniz) 3 diş sarımsak 1 su bardağı dövülmüş ceviz ½ su bardağı ufalanmış galeta unu 1 su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı margarin, karabiber, kırmızı biber , kimyon ve tuz (istenirse kuru fesleğen) ve kekik)

Acıka – Acuka Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle sarımsağı havanda döverek güzelce ezin. Tavaya sıvı yağı alıp salçayı ekleyin ve salçalar eriyip aromasını verene kadar 5 dakika orta ateşte kavurun. Kavrulan salçaya baharatları ekleyip bir dakika daha soteleyin, ardından ezilmiş sarımsağı ekleyip bir dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. Ocaktan aldığınız karışıma dövülmüş ceviz ve galeta ununu ekleyin, karıştırın ve soğutun. Hazırladığınız su teresi buzdolabında dinlendikten sonra üzerini cevizle süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın