medyauzmani.com

Dondurmalı lokma tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Ramazan ayı boyunca özellikle hafta sonları rahatlıkla misafir ağırlayacaksanız bu dondurmalı lokma tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Biliyorum, dondurma olayının resimlerini hala sizinle paylaşamıyorum. En kısa sürede Mövenpick etkinliğinin ve bekleyen diğer 3 etkinliğin resimlerini düzenleyip tıklayacağım.

Fotoğraf toplayamadığım için hazır fotoğrafları tek tek tarifleriyle birlikte yayınlamaya çalışıyorum. Bu arada tarifleri yazmadan dondurmayı da bitirmiş olduk 🙂

Can sıkıntısı biraz yatışınca dün gece eşimle birlikte Cats and Dogs 2: The Revenge of Kitty Galore’u izlemeye gittik. Çocuklar için harika ama yetişkinler için tamamen rahatlatıcı. Biz çok eğlendik kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Dondurmalı tatlı tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    2 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tuz 1 litre kızartmak için sıvı yağ 1 yumurta

Bir içki için:

    5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu

Bir tarifle dondurma lokması nasıl yapılır?

Maya ve pudra şekerini karıştırıp bir çay kaşığı su ile açın (karıştırarak). Kalan unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Açtığınız havuza maya karışımını, kalan suyu, tuzu ve yumurtaları koyun. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar (5 dakika) elinizle yoğurun. Hamuru geniş bir tencereye alın ve 5 dakika daha yoğurun. Tencerenin kapağını kapatın ve hamuru yarım saat dinlendirin. Hamur dinlenirken şerbeti için bir tencereye şeker, su ve limon suyunu koyun, orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritin ve 15 dakika kaynattıktan sonra kenara alın. Kızartma yağını yüksek ateşte ısıtın, ardından yağlanmış yemek kaşığı ile hamurdan parçalar kopartın ve kızgın yağa atın. Renkli lokmaları oluklu bir kaşık yardımıyla çıkarın ve içeceğin içine atın. Şerbeti iyice çeken lokmaları Mövenpick dondurması ve akçaağaç şurubu ile servis edin.

Not: Bu tarif Movenpick Dondurma tarafından geliştirilmiş bir tariftir, henüz denemedim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın