Dün akşam arkadaşlarımızla evde toplandık. Kalabalık olduğumuzda menüm tavuk ve pilav, salata ve patates kızartmasıdır. Bu sefer menüme pratik bir sebze yemeği eklemeye karar verdim. Buzdolabına baktığımda sadece kabak ve fasulye olduğunu gördüm ve fasulyelerin pişmesi uzun süreceği için çabuk pişen kabaklara yöneldim.
Kabağı beğeninize göre haşlayabilir, isterseniz tavada soteleyebilir, isterseniz benim yaptığım gibi daha az yağ kullanarak fırında da pişirebilirsiniz. Güzel bir aroma için beşamel sosuna benim yaptığım gibi biraz hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
kabak graten tarifi malzemeler
- 3 adet orta boy kabak 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ½ çay kaşığı hindistan cevizi 4 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 100 gr. Çedar peyniri tuzu
kabak graten tarifi nasıl yapılır
1- Kabakların kabuklarını soyup yatay olarak kesin. Doğranmış kabakları alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Kabak pişerken beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Margarin ve unu bir tencereye alıp orta ateşte unun rengi değişene kadar kavurun. Kavurduğunuz una sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak ekleyin (varsa stand mikser veya blenderda harika olur.) Pişen sosa muskat cevizini ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu pişmiş kabakların üzerine dökün. Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerine beşamel sos gezdirin. Fırının ızgara bölümünü açın ve kaşar peyniri tamamen kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]