Bezelye çorbası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bezelye çorbası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Bezelye, Bezelye Çorbası, Güveç, Bezelye, Sebze Çorbası, Taze Bezelye, Taze Bezelye Çorbası, Taze Bezelye, Güveç

Çıkış tarihi: 02-07-2010

4 5 5 1

Çok sıcak bir gündü ve yemek yapmak ile evi toplamak veya kitap okumak arasında gidip gelirken her zamanki gibi yemek yapmayı seçtim. Diğer işler yarını beklemek zorunda kalacak, değil mi;)

Bezelyenin her çeşidini severim ama taze bezelyenin yeri ayrıdır. Bezelye çorbası uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti ama bugün yarın derken hiç deneme şansım olmamıştı. Diğer sebze çorbalarında kullandığım gibi bu çorbada da patates ve et suyu kullandım. 5 su bardağı su koyu kıvamlı bir çorba oldu ben beğendim ama siz isteğinize göre 1-2 su bardağı artırabilirsiniz.

Nohut çorbası tarifi malzemeleri

    1,5-2 su bardağı bezelye 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy patates 1 et suyu 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Bezelye çorbası tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri ve soğanları soyup ince ince doğrayın. Geniş bir tencereye soğanları ve sıvı yağı alıp 1-2 dakika soteleyin. Kızaran soğanlara patatesleri ekleyip biraz kavurun. Son olarak bezelyeleri ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar soteleyin. Tencereye 5 su bardağı su ekleyin, kaynayınca et suyunu ekleyin ve orta ateşte 10 dakika kaynatın. Haşlanmış çorbayı pürüzsüz olana kadar karıştırın ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorba koyu çıkarsa 1 veya 2 bardak kaynar su ekleyip 1 kül kaynatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın