Limonlu parfe, sade, çikolata veya meyve parçası. Hepsi güzel ve yeni. Resimdeki gibi bana sıcak güneşli yaz günlerini hatırlatıyor. Bir kalıba dökülerek hazırlanan dondurmaya parfe denir. Parfe malzemeleri tarifi uygulayan kişinin damak zevkine göre değişiklik gösterebilir. Araştırdığım kadarıyla içine çiğ yumurta sarısı bile eklenebiliyor. Ama kullanmak istemedim.
Meyve parçalarının yanı sıra kraker eklenerek tam bir tatlı haline getirilebilir. Hazırladığınız krem şantiye parfeyi yaparken tarifte yer alan jöleden bir miktar ekleyebilirsiniz, bu sayede muhallebiyi yaparken daha koyu bir doku elde edebilirsiniz.
Parfenin kalıptan kolay çıkmasını istiyorsanız kullanacağınız kalıbın üzerine streç film yayabilir. Tarifte kullanacağınız limon suyunu da kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz hazır limon suyu da kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
limonlu parfe tarifi malzemeleri
Jel için:
- 2 çay bardağı limon suyu, 2 tart jöle, 4 yemek kaşığı toz şeker
parfe:
- 3 paket krem şanti 2 su bardağı limon suyu 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı limon kabuğu
Limonlu parfe tarifi nasıl yapılır?
Jöleyi yapmak için: Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Toz şeker eriyene kadar karıştırın ve tencereyi küçük ocağın üzerine alın. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin ve ocaktan alın. Karıştırarak soğutun ve hemen ¾’ünü streç filmle kapladığınız kalıba yayın. Parfe için: Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve düşük devirde 1-2 dakika çırpın. Ayrılan jöleyi krem şantiye ekleyin ve krem şanti kaşıktan düşmeyene kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi jölenin üzerine yayın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Dondurulan parfe bıçakla kesilecek sertliğe geldiğinde uzantısından çekerek kalıptan çıkarın. Ayakları limon ve nane ile süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]