Mahlota çorbası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Anadolu Türk Yemekleri, Baharatlı Çorba, Çorba Tarifleri, Kimyon, Kış Çorbası, Kişniş, Mahlota, Toz Kişniş, Çorbalar
Çıkış tarihi: 23-02-2010
4 5 5 1
Yıllar önce bir restoranda Mahlota çorbası içmiştim ve doymamıştım. Dün akşam havaların yine soğumasıyla birlikte canım çorba istedi ve tarif aramaya başladım. Çorbanın gerçek lezzetini bulması için en önemli şey baharatlardır. Bu yüzden çorbayı yapmaya başlamadan önce kişniş ve kimyon tozunu almanız gerekiyor.
Mahlota çorbası
Ben et suyu yerine et suyu kullandım ama siz tavuk suyu ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz. Çorbanızın daha koyu olmasını istiyorsanız, hepsini birden değil, az su geldikçe ekleyin. Dilerseniz içine yarım su bardağı erişte ekleyip daha yoğun ve doyurucu bir çorba elde edebilirsiniz.
Mahlota çorbası
Aşk…
İçerik Tablosu
Mahlota Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı veya yeşil mercimek 1 su bardağı pirinç 1 soğan 2 diş sarımsak 2 yeşil biber 2 et veya tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1 küçük havuç 1 orta boy veya küçük patates 2,5 litre sıcak su Kimyon tozu Kişniş
Mahlota çorbası tarifi nasıl yapılır?
Pirinçten mercimekleri 2 su ile yıkayıp kurulayın. Pişirmek için soğan, sarımsak, biber, havuç ve patatesi doğrayın, tencereye aldığınız soğan, biber ve sarımsağı tereyağı ile ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç ve patatesleri ekleyip biraz kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş mercimek ve pirinci tencereye alıp bir iki kere karıştırdıktan sonra sıcak suyu tencereye alıp baharatlarla birlikte et suyunu ekleyin. Mercimek ve pirinç tamamen pişene kadar orta ateşte kaynatın. Arzuya göre blenderdan geçirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]