İşlenmiş peynirli ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Fırında peynirli ekmek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nella Tulum Türk atıştırmalığı, bayat ekmek, bayat ekmek derecelendirmesi, pişmiş ekmek, peynirli ekmek, kolay yemek, köy ekmeği, peynirli ekmek, pratik yemek tarifleri, ramazan sofrası, ramazan tarifleri, sahur, sofra Sahur, yaz tarifleri, ekmek

Çıkış tarihi: 05-07-2009

4 5 5 1

Merhaba arkadaşlar ,

Sıcak günlerde iştahımız kaçıyor, ağır ve yağlı yemekler istemiyoruz. Bu gibi durumlarda hazırlamaktan keyif aldığım pratik bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Tarifin ana malzemesi ekmek ve peynir olup, peynirin cinsi (beyaz peynir, lor ve çedar) ve ekleyeceğiniz malzemeler (salam, sucuk, domates, biber) tamamen size kalmış.

Önümüzdeki ramazanda hafif sahur yemekleri hazırlamak isteyen tüm hanımlar bu tarifi deneyebilir. Sonuçtan çok memnun kalacağınıza eminim.

Yanına aldığımız Kastamonu gezi notlarını da çok yakında sizlerle paylaşıyor olacağım. Aşk…

Izgara Peynirli Ekmek Tarifi Malzemeler

    bir dilim bayat ekmek (köy ekmeği daha lezzetli olur) 300 gr lor veya beyaz peynir 2 yumurta nane kekik pul biber (isteğe bağlı) 1-2 yemek kaşığı margarin dereotu veya maydanoz

İşlenmiş peynirli ekmek tarifi nasıl yapılır?

Margarini ekmek dilimlerinin üzerine yağ bıçağı ile yayın. Peyniri geniş bir karıştırma kabına alıp çatalla ezin. Peynire yumurta, dereotu ve baharatları ekleyin, iyice karıştırın. (Peynir tuzsuz ise tuz eklemeyi unutmayın) Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ekmekleri yan yana dizin. Hazırlanan peynir karışımını kalın bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Çay ile sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın