Yasemin hanım sağlık sizin elinizde. Türk damak tadını yansıtan sağlıklı ve lezzetli bir tarif.
terbiyeli
İçerik Tablosu
Marine sebzeli kuzu tarifi için malzemeler
1 kilo kuzu
2 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 patates boy orte
1 yemek kaşığı tuz
Baharat için:
2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1 limon suyu 1/2 demet maydanoz
Marine sebzeli kuzu tarifi nasıl yapılır?
1. Kemikli eti bir kişi için parçalara ayırın. Yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su ile ocağa koyun.
2. Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpüğü çıkarın. Dört parçaya bölünmüş soğanı ve doğranmış havuç ve kerevizi ekleyin.
3. Ocağın yanına küp küp patatesleri ve yeterince tuzu koyuyoruz.
4. Limon suyu, un, 2 yumurta sarısı ve ½ su bardağı suyu karıştırın. Patatesler yumuşayınca üzerine baharatları döküp ocaktan alıyoruz. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Hazırlayan: Yasemin Topçu
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]