Kırmızı şaraplı ayva tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Daha önce kırmızı şarapla yapmayı hiç denemedim ama kesinlikle deneyeceğim. Ellerine sağlık Hülya Hanım…

Kırmızı şarap ile ayva tatlısı malzemeleri

1) 1 kg ayva ekmeği
2) 2 su bardağı şeker
3) 1 veya 1,5 bardak kırmızı şarap (şarap miktarı ayvanın sululuğuna göre değişir) …
4) 5-10 karanfil

Kırmızı şaraplı ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır?

1) Yıkanan ayvalar ikiye bölünür, kabukları soyulur ve keskin bir bıçakla çekirdek tabakası çıkarılır ancak çekirdek yatakları ve ayva çekirdekleri atılmaz. Fasulyeler rengini verecek ve tohum yatakları şekerli jöle suyu yapacak.

2) Ayvaları geniş tabanlı bir tencereye ayvaların yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine karanfiller konur, ayvaların üzerine pudra şekeri serpilir ve sonunda bir kadeh kırmızı şarap ilave edilir. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte pişmeye bırakın.

3) Tencerenin kapağını kapatın…arada açıp kontrol edin, ayvalar ara sıra ters çevrilir, her tarafının aynı kıvamda pişmesine dikkat edilir. 1 – 1,5 saat içerisinde tatlı suyu köpürmeye ve taşmaya başlayabilir. Ardından kapağı açık olarak kontrollü bir şekilde pişmeye devam edilir. Bu sırada ayvalar pişirilmelidir (hala pişmemiş kısımlar varsa şarap ilave edilebilir.) Suyu jelleşmeye başlamış olmalı…

4) Ayvalar piştikten sonra ocak kapatılır ancak hemen servis tabağına alınmaz. Tencerede soğumaya bırakın. Tatlı soğuyunca ayvanın üzerine tencerenin dibine jöle konulur, istenirse ortasına ceviz konup (ben yaptım tadı çok güzel oldu) bir parça krema eklenerek yenir 😉

kaydeden Hülya Sever

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın