Kazban tarifleri yayınlamaya devam ediyoruz. Ellerinize sağlık.
İçerik Tablosu
Safran ve kabak tarifi malzemeleri
4 kabak
2 yeşil soğan
4 yumurta
3 ünite
2 galita su
2 kk safran
1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
maydanoz
Dereotu
karabiber
tuz
1 sap sevi yağı (kesartemak aisin)
Safran ve kabak tarifi nasıl yapılır?
Kabağı rendeleyin ve elinizle sıkarak fazla suyunu sıkın.Soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp kabaklara ekleyin.
Yumurtaları kırın, tuz, karabiber, safran, peynir ekleyin, un ve galeta unu serpin, karıştırın.
Yağı kızdırıp kağıt havlu üzerine alın ve sıcak olarak servis edin, hafif olmasını isterseniz fırında da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
* Peynir tuzlu ise tuz eklemeyin.
Gönderen: Kezban
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]