Zeytinyağlı Portakal Aromalı Brüksel Lahanası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hilal Hanım’dan farklı bir lezzet. Portakal aroması deyince güzel bir uyum olur düşüncesi geliyor. hemen deneyeceğim

Zeytinyağında portakal aromalı Brüksel lahanası

Zeytinyağlı Portakal Aromalı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

500 gram Brüksel lahanası
1 soğan
1 havuç
Yarım çay kaşığı pirinç
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı sirke
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
tuz ve 5 adet şeker

Yapılışı:

Lahanayı yıkayıp, ortasını şiş yardımıyla delin ve 2 yemek kaşığı sirke ile 5 dakika haşlayın. Su filtrelenir ve korunur.

Soğanlar salça gibi doğranır ve sıvı yağda hafif pembeleştirilir. Havuçları istediğiniz şekilde doğrayın ve soğanlara ekleyin, lahanayı, pirinci, portakal kabuklarını, tuzu ve şekeri ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar su ile haşlayın. (Ben düdüklü tencere kullanıyorum 8 dakikada pişiyor)

Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın