medyauzmani.com

Pasta Kabı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bir haftadır gece gündüz demeden sürdürdüğümüz altyapı çalışmaları sizlerin mutfakları daha hızlı dolaşabilmeniz için meyvelerini veriyor. Ama kolay sanmayın, o kadar çok teknik sorun yaşadık ki neredeyse tüm Pazar gecesi kapalıydık (beni ve eşimi görseniz çok gülerdiniz). Durumumuzu bir düşünün, gündüz işte, akşam evde hep mutfak sırlarından sorumlu olduk.

Bu yoğun uğraş içerisinde Bebek Evi bölümümüzü bir süreliğine kapatmak zorunda kaldık ama haftaya yeni bebek fotoğrafları kabul etmenin yanı sıra yeni bebek fotoğrafları da eklemeye başlayacağız. İlginiz ve sabrınız için her birinize çok teşekkürler…

Konu çocuklarla ilgili olduğu için konuyu çocukluğumla ilişkilendireyim dedim. Bir denizci küreği, bir denizci küreği, akşam için bir kase börek, çocukluğumun hit şarkısı 🙂 O yıllarda gerçekten böyle hamur işleri var mı diye merak etmiştim. Son olarak merakımı gidererek kendim uyguladım ve çok beğendim.
Şimdilik kıymalı ve peynirli yaptığım bu böreğin peynir tarifini paylaşıyorum en kısa zamanda kıymalı harcıma ekleyeceğim.

Tarifler bölümünde yapım aşamaları, herkesi beğeniyorum….

pasta kabı

Fincan böreği tarifi malzemeleri

3 yufka
200 gram dana beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
Çörek otu veya susam

inşaat aşamaları

Yapılışı:

Peynirli harcı hazırlamak için: Beyaz peyniri derin bir kaba alıp çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın. Peynire tereyağı, yumurta ve maydanozu ekleyin ve karıştırın.

1- Hamurdan parçalar alıp bardağın kenarlarından hamurun kenarlarını birleştirerek bardağa koyuyoruz.

2- İçine hazırladığınız kıymayı veya kaşar peynirini koyuyoruz ama dikkat edin hamuru çok doldurup yırtmamaya dikkat edin.

3- Dikkatlice yağladığınız yufkanın kenarlarını yapışacak kadar sıvı yağ ile kaplayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

4- Alt üst böreğin üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serpiştirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın