Çin Böreği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün biraz daha gevezelik etmek istiyorum ve sizlere Egg Rolls dışında sevdiğim şeylerden biraz bahsetmek istiyorum..

Çocukluğumdan beri kitapçıları ve yeni kitap kokularını severim, ne zaman bir kitapçıya girsem içim huzur doluyor. Beni bekleyen kitabın içindeki dünyaya adım atmak için sabırsızlanıyorum.

Ursula K. Le Guen’in Yerdeniz beşlisiyle başlayan fantastik roman sevgim katlanarak ve katlanarak artarak devam etti. Christopher Paolini’nin yazdığı Eragon’u ilk gördüğüm güne kadar Ursula’nın kitabından daha ilginç ejderhalar ve sihir konulu bir kitap okuyacağımı sanıyordum ama yanılmışım 🙂

Erigon, normal kitapçılarda ve sahaflarda yaptığım yürüyüşlerimin birinde başıma geldi, kapaktaki o utangaç mavi ejderhayı görünce hemen olmaz dedim, benimle geliyorsun… Söylemezsem o, kitap beni öyle bir sardı ki bir süredir başka kitap okuyamıyorum. İlk kitabın büyüsü bozulana kadar bir ay. Ardından hızla okunan ve ne yazık ki kitaplığımdaki yerini alan ikinci, “en büyük” kitap çıktı. Sonra üçüncü kitabın çıkmasını beklerken uzun bir sessizlik oldu…

Sonra bir gün sevgili eşim elinde doğum günü hediyem olan Brisingr ile dışarı çıktı, kolay değil koluma dövme yapma ilhamı, biricik Saphiram eve geldi, dünya benim oldu… Tekrar teşekkürler tociiim…

Biliyorsunuz güzel olan her şeyin bir sonu vardır ve yalnız Safiram’dan ayrılmaya sadece 3-5 sayfa kalmıştır o yüzden kitabı okumuyorum adeta kaşıyıp sindiriyorum.

Okumayanların okumasını tavsiye ediyorum, hemen hemen her iyi kitap kötü bir filme uyarlanıyor diyerek izlemek yerine okumanızı öneriyor ve kitap önerilerinizi bekliyorum..

Çin böreği ve pankek dışında sebzeli Çin böreğinin lezzeti bir yana, pankek gibi açılan bu böreğin en belirgin özelliği yumurtadan sonra galeta ununa bulanması. İçerisindeki sebzeler isteğe göre değiştirilebilir ve kızartmak yerine hafif yağlanıp fırında da pişirilebilir. Soya sosunuz yoksa biraz sirke ile tatlandırabilirsiniz.

Yine simitlerde olduğu gibi acil durumlar için önceden sarılarak derin dondurucuda uzun süre saklanabilir. Tarifler bölümünde yapılış aşamalarının fotoğraflarını bulabilirsiniz.

Aşk…

Spring roll tarifi malzemeleri

    1 adet ortaboy soğan 1 adet havuç 100 gr taze fasulye 100 gr lahana 2 diş sarımsak 1 adet tatlı kırmızı biber 1 adet tatlı yeşil biber 2 adet yufka 1 kahve fincanı soya sosu 1 su bardağı galeta unu 1 adet yumurta iğzarıkışı kavım kışı + yemekısı kavım Sebze sıvı yağ

Çin böreği tarifi nasıl yapılır?

Soğanı, sarımsağı ve kalan sebzeleri doğrayın. Yağı bir tavada ısıtın ve sebzeleri açık kahverengi olana kadar kızartın. Soya sosunu ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve yufkaları tezgaha alıp 8 parçaya bölün. Yufkanın üzerini sebzelerle kalın bir şekilde kapatın, içini bol doldurun. Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın, ardından simitleri çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa batırın. Kızgın yağda iki tarafını da kızartın. İsteğe göre soya sosuyla sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın