Sevgili Esra Han. Bize annesinin ev yapımı baklava tarifini gönderdi. Ne kadar çıtır görünüyor. Eminim siz de çok seveceksiniz. Afiyet olsun.
İçerik Tablosu
Ev baklava tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 kabartma tozu 1 çay kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz Öğütülmüş ceviz veya eritilmiş fındık (sıcak) 200 gram sıvıyağ veya nişasta; şöhret
şerbet
- 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu
için hazırlık
Yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve tuzu alıp alabildiğince un ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun, hamuru 30 eşit parçaya bölün. Bu parçaları birer birer tabak büyüklüğünde açın, aralarına nişasta serpin ve 10’ar sıra olacak şekilde üst üste yerleştirin. Dilediğiniz gibi kesin ve üzerine kızdırılmış sıvı yağı dökün ve her tarafının eşit olduğundan emin olun. Artık fırına verebilirsiniz.
şerbet yapımı
Tencereye 4 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su koyup 5 dakika kaynatın. Şuruba birkaç damla limon ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]