Yine yılın en sevdiğim zamanı, her evden aşure kokusu yayılır ve komşular gelip Aşure’yi getirip götürürler.
Geçen yılki Aşure çok beğenildi, ben daha tadına varamadan tükendi. Ama bu yıl daha hazırlıklıydım (tecrübesizken) eski tarifin iki katı malzemeyle aşure yaptım, bir kaç küçük ekleme yaparak daha çok renk ve lezzet kattım.
Aşure yapmak elbette çok zaman alan bir iş ama akşamları evde yiyemezsiniz (gerçi bence sorun değil :)), o yüzden pratik bir şeyler yapmak istedim.
Yoğun ve yorgunsunuz ama canınız mercimek çorbası çekiyor (başka bir şey söylemeyin), en zahmetli kısmın sebze soymak olduğunu düşünüyorsanız bu tarifi uygulamanızı tavsiye ederim.
herkes için sevgi…
İçerik Tablosu
Mercimek çorbası tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı kırmızı mercimek 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 orta boy soğan 2 orta boy patates 2 havuç 8 bardak su 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un Yarım limonun suyu Tuz
Mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?
Mercimekleri yıkayıp süzün, soğan, havuç ve patatesleri soyup doğrayın, mercimekleri ilave edip tencereye alın. Yağ, su, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar kaynatın. (Su ısıtıcısında veya çaydanlıkta su eklemek için sıcak su olduğundan emin olun.) Malzemeler yumuşayınca tereyağı ve unu küçük bir tavada yakmadan aroması gidene kadar kavurun. Un karışımını 5 dakika kaseye ekleyin. Kaynatın, limon suyu ekleyin ve tencere ocaktayken tüm sebzeleri bir karıştırıcıda öğütün. Satın alınan çorbayı arzuya göre kırmızı ve karabiber ekleyerek kaselere servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]