Soya Soslu Sebze Eriştesi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Son zamanlarda, ailemiz soya sosu, ev yapımı tavuk, her şeyde erişte, her şeyde soya sosu ve her şeyde sebze içeren Çin yemeklerine takıntılı hale geldi. Akşam Taksim’deysek ilk yediğimiz yer Çin büfesi… Ah, Çin mutfağı denilince aklınıza böcek gelmesin, yemeklerinde sadece deniz ürünleri, dana eti ve tavuk kullanıyorlar.

Son gidişimizde eşim istiridye soslu tavuk ısmarlamıştı, aman tanrım tadı nasıldı (alışverişe gittiğimizde istiridye sosunun ilk sıralarda olduğunu söylememe gerek yok tabii ki), sağlıklı, lezzetli ve çok uygun fiyatlı (vitrinde yemek yaptıkları 3 Çinli ustadan bahsetmiyorum bile).

Bu tarifi gerçek Çin eriştesi ile de yapabilirsiniz ama ben sizi Çin yemekleri turlarına çıkardığım için köy eriştesi kullandım. Orijinalini ilk kez denemek istiyorum diyorsanız, süpermarketin erişte ve sos reyonlarından (Çin yumurtalı erişte) yazan paketleri almanız yeterli. Sakin ol aşkım…

Soya soslu erişte ve sebze tarifi için malzemeler

1 paket erişte
1 orta boy havuç
1 orta boy kabak
1 orta boy soğan
1 orta boy yeşil biber
1 orta boy kırmızı biber
8 taze mantar
3 diş sarımsak
Küçük bir kase lahana
1 çay kaşığı kanola yağı
3/4 su bardağı soya sosu

Soya soslu sebzeli erişte tarifi nasıl yapılır?

Bir tutam tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip makarnayı bol suda yaklaşık 12 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı, sarımsağı ince ince doğrayın ve kalan tüm malzemeleri fotoğraftaki gibi jülyen (ince ve uzun) şekilde doğrayın.

Wok tavanız yoksa teflon tavada yağı kızdırın, varsa önce yağda soğanları ve sarımsağı yüksek ateşte soteleyin, ardından havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Biberleri ekleyin, biraz yumuşayınca kalan sebzeleri ekleyin, son olarak soya sosunu ekleyin ve sebzeleri bir dakika daha pişirin, suyunu süzüp buzu çözdüğünüz pirinçle karıştırarak servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın